Revista presei
Zi-de-zi semnalează că enoriaşii ortodocși din Parohia Reghin-Apalina, păstorită de pr. Vasile Farcaș, s-au bucurat duminică, 24 ianuarie, de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, și a rostit cuvântul de învățătură în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”. Înaltpreasfinţia Sa a săvârșit, apoi, slujba de binecuvântare a noii case parohiale, ridicată în perioada 2013-2020. În ultimii șase ani a avut loc şi renovarea bisericii parohiale, locaș edificat în 1948-1959. În semn de aleasă prețuire, părintele Farcaș a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar cei care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea noii case parohiale au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu diplome de aleasă cinstire.
Obiectiv Vocea Brăilei relatează că, duminică, în toate bisericile brăilene au fost trase clopotele în memoria Domnitorului Cuza și a celor care au realizat Unirea Principatelor. Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală și s-a rugat la mormântul Sultanei Cuza, mama domnitorului. Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre iubirea Mântuitorului Hristos, manifestată în mila față de un om sărman și bolnav, orbul de la Ierihon, și despre semnificația Unirii Principatelor Române, înfăptuită în urmă cu 162 de ani. A mers, apoi, la Biserica „Vovidenia”, frecventată de familia Cuza în urmă cu mai bine de 150 de ani, unde este înmormântată mama domnitorului Unirii, născută Cozadini.
Știri pe surse îl citează pe Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, care, în predica rostită marţi la Catedrala din Iaşi, a spus despre Sfântul Iosif cel Milostiv: „S-a remarcat prin dăruirea de sine, dar mai ales prin fapte de milostenie şi grija pe care o avea faţă de Biserică şi faţă de slujitorii ei”. Locaşul de cult îl are ca ocrotitor şi pe Sfântul Iosif cel Milostiv (sărbătorit în 26 ianuarie), care a finalizat construirea catedralei, începută de Mitropolitul Veniamin. Când a venit mitropolit la Iaşi, toată lumea îl îndemna să dărâme ruinele existente în mijlocul oraşului, însă Sfântul Iosif a rămas neclintit în dorinţa sa de a duce la bun sfârşit planul înaintaşilor. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și cu Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.