Revista presei
Obiectiv Vocea Brăilei semnalează că Biserica „Sfânta Parascheva” din Brăila, „greu încercată pe vremea prigoanei comuniste, a oferit, timp de doi ani, câte 500 de lei pentru opt copii autiști și cu tetrapareză spastică. Doi ani la rând, parohia a donat ajutoare de 70.000 de lei pentru bolnavii de cancer și leucemie. De mai bine de un deceniu, 50 de nevoiași primesc câte o masă caldă pregătită de enoriași”. Articolul amintește că, în anul 1964, biserica „a fost dinamitată după ce i-a fost furat terenul, ca să se construiască în loc blocurile cu patru niveluri de la Piața Concordia. Abia după Revoluție s-a putut zidi o nouă biserică în locul celei vechi”.
DC News titrează un amplu articol: „Câte face Biserica... și asta doar în Iași! Investiții masive în spitale”, după ce, în Sala „Dr. Iustin Moisescu~ a Centrului eparhial Iaşi, s-au desfăşurat lucrările ședinţei anuale de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor. La finalul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea și sub președinția Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, s-au aprobat rapoartele de activitate pe anul trecut ale tuturor sectoarelor Centrului eparhial, din care reiese o activitate impresionantă, în ciuda pandemiei de COVID-19, pentru cei peste 1,5 milioane de credincioși ai eparhiei. Între altele, au fost asistate social peste 200.000 de persoane și s-au tipărit 261 de titluri de cărți, într-un tiraj cumulat de 176.984 de exemplare.
Radio Reșița anunță că în Duminica a 17-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit la Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din Reșița şi a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat credința puternică și constantă a femeii cananeence. Biserica, rememorează postul de radio, a fost construită în 1846-1866 și extinsă în 1930. Materialele de construcţie folosite sunt cărămida şi piatra; este acoperită cu ţiglă, iar turla cu tablă. Între 1983 şi 1987, biserica a fost pictată în frescă de Elvira Dăscălescu.
Turda News relatează că, în aceeași duminică, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Câmpia Turzii, Protopopiatul Turda. După citirea pericopei evanghelice duminicale, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Părinți și copii”.