Revista presei
Ziarul Argeș consemnează că Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen a fost pomenit la Biserica Mavrodolu din Pitești, la un an de la plecarea sa la Domnul. A „rămas în conştiinţa publică drept prima voce importantă care a pus problema reîntoarcerii Regelui Mihai în ţară îndată după Revoluţia din 1989. (…) Pierderea, pentru Sinodul Bisericii Ortodoxe Române în general şi pentru Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în special, a fost mare, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen fiind un nume de rezonanţă al Bisericii strămoşeşti”.
Radio Chișinău semnalează că un concurs organizat la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din capitala Republicii Moldova a adunat copii din toată țara, dar şi din România și Italia. Peste 60 de laureați, din cei 136 de participanți la concursul „O scrisoare către Dumnezeu”, au venit la concertul de gală desfăşurat la Centrul social Agapis. „În scrisoarea mea către Dumnezeu mi-am exprimat recunoștința faţă de Dumnezeu pentru viață și pentru toate pe care mi le dă - cele materiale, dar în primul rând pentru pacea sufletească pe care mi-o oferă în diferite situații ale vieții...”, a spus Melania Buhni-Fulga, elevă din Chișinău.
Ziua de Constanța anunță că Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din cadrul Mănăstirii Saon intră în restaurare, după ce o companie bucureșteană a câștigat licitația organizată în acest scop. Contractul pentru acest proiect, finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, vizează elaborarea proiectului tehnic, a caietelor de sarcini și detaliilor de execuție, a documentațiilor pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, execuția lucrărilor și asistența tehnică pe perioada acestora.
Adevărul de Cluj-Napoca publică opinia epidemiologului Ştefan Dascălu de la Oxford despre cum a fost evitată „apocalipsa COVID-19” după Paşti, în timp ce mai multe voci anunţau secţii de ATI pline şi multe decese, după relaxarea din zilele de sărbătoare. În realitate, la două săptămâni după sărbători, epidemia urmează o curbă descendentă: „Slujba de Înviere s-a desfăşurat într-un mod foarte corect şi Biserica a încurajat respectarea regulilor impuse de autorităţi. (...) Imaginile din noaptea Învierii ne arată că aproape peste tot oamenii s-au comportat exemplar şi au dovedit că grija faţă de aproape primează şi doar aşa ne vom întoarce la normalitate”.