Şapte zile de bucurie la Grădiniţa „Buna Vestire“

Un articol de: Tudorel Rusu - 28 Martie 2013

În aceste zile, Grădiniţa „Buna Vestire“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei se află în sărbătoare, împlinindu-se 7 ani de la înfiinţare. Aniversarea din acest an, prilej de mare bucurie pentru copii, părinţi şi colaboratori, cuprinde 7 zile de manifestări speciale, pregătite cu mult drag şi dedicate de  echipa instituţiei preşcolare.

Luni, 25 martie, cu ocazia sărbătoririi Bunei Vestiri, grădiniţa cu acelaşi nume patronată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a împlinit 7 ani de la înfiinţare. Pentru a marca momentul, echipa grădiniţei a pregătit o sărbătoare aparte, desfăşurată pe parcursul unei săptămâni.

„Anul acesta, când Grădiniţa «Buna Vestire» împlineşte 7 ani de la înfiinţare, am pregătit, împreună cu preşcolarii instituţiei noastre, 7 zile de bucurie pentru cei 7 ani împreună. Luni, copiii s-au împărtăşit şi l-am avut ca oaspete pe părintele Sebastian Teacu, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Sectorului Învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor, care le-a povestit celor mici despre sărbătoarea Bunei Vestiri. Nu a lipsit tradiţionalul tort aniversar şi a debutat proiectul «Dă o veste bună!», în cadrul căruia, cu ajutorul părinţilor, vom strânge cărţi pentru dotarea bibliotecii unei grădiniţe din mediul rural, care vor fi transportate de către noi şi de părinţi vinerea următoare. Marţi, 26 martie, a fost tot o zi specială, pe care am numit-o «Darul bucuriei», şi în care copiii au confecţionat diverse obiecte sau desene pe care le-au dăruit colegilor de grupă şi au făcut semne de carte pe care le vom pune în cărţile pe care le vom dona. Astăzi (n.r. - ieri) era o zi dedicată grădinii noastre, dar, cum vremea nu a ţinut cu noi, am rămas în clase, iar copiii au pictat căsuţele pentru păsări şi plăcuţele pentru grădina noastră din parc. Mâine (n.r. - astăzi) avem din nou oaspeţi în grădiniţă, anume un teatru de păpuşi şi vom desfăşura atelierul «Flori de portocal», în cadrul căruia cei mici, ajutaţi de cadrele didactice, vor realiza un tablou cu pietricele. Vineri era planificată o vizită la Mănăstirea Hadâmbu şi la grădina zoologică a acestui aşezământ, dar o vom reprograma pentru când vremea va fi frumoasă. În ultimele două zile aniversare, sâmbătă şi duminică, vom avea nişte surprize dedicate părinţilor“, a spus Andreea Mangalagiu, directorul Grădiniţei „Buna Vestire“.

Cu ocazia Zilelor Grădiniţei „Buna Vestire“, arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, a adresat un mesaj aniversar, în care a vorbit şi despre specificul instituţiei patronate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: „Sărbătoarea Bunei Vestiri aduce de fiecare dată bucurie mare şi în Sectorul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, deoarece este hramul istoric al grădiniţei care se află sub ocrotirea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Anul acesta, împlinindu-se şapte ani de activitate, a fost pentru noi un prilej de bucurie, dar şi de aprofundare a resorturilor interioare care ne pun în prezenţa acestor copii, pentru că ceea ce se face la această instituţie preşcolară este o lucrare de pregătire a unui viitor mai bun, mai sfânt, mai curat pentru copiii noştri, în acord cu dorinţa părinţilor, a cadrelor didactice şi a responsabililor Bisericii. La sărbătoarea din acest an s-au desfăşurat mai multe activităţi menite să pună în valoare tocmai această creativitate specifică copiilor, o creativitate care primeşte binecuvântarea lui Dumnezeu, binecuvântarea Maicii Domnului şi a tuturor sfinţilor ocrotitori ai copiilor. Doresc ca pe viitor această activitate să continue, să se desăvârşească, să fie un model şi pentru alte grădiniţe şi să aducă în minţile şi în sufletele celor care calcă pragul grădiniţei noastre sentimentul că Dumnezeu este aproape şi sentimentul că Dumnezeu se uită cu drag şi bucurie la suflete de copil, ori de ce vârstă ar fi acestea“.

Grădiniţa „Buna Vestire“ este o iniţiativă educaţională privată susţinută de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, ce funcţionează din anul 2006. Grădiniţa dezvoltă un program educaţional în concordanţă cu programa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi îşi propune formarea copilului, prin metode interactive moderne, într-un spirit autentic al comuniunii, excelenţei şi responsabilităţii.