Șase ani de activitate a ATOR Banatul de Munte

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 26 Iulie 2022

În perioada 18-20 iulie, Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte a organizat un eveniment aniversar, dedicat împlinirii celor șase ani de activitate a organizației de tineret ce activează în Episcopia Caransebeșului. La evenimentul intitulat „Zilele voluntarilor în Banatul de Munte” au fost prezenți 70 de tineri din mai multe zone ale județului Caraș-Severin, membri ai asociației, care, timp de trei zile, au participat la un program de activități intens și productiv.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Reșița, a avut ca scop promovarea și cunoașterea orașului, precum și interacțiunea tinerilor cu localnicii. Un alt scop a fost și întărirea legăturilor existente între participanți, apropierea acestora de Hristos, dar și încurajarea implicării lor în comunitate și în promovarea ei.

Sărbătoarea tinerilor voluntari a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica din Moniom. Cei 70 de voluntari ai asociației, la care s-au adăugat 33 de tineri din Republica Moldova, prezenți în oraș printr-un proiect distinct al Primăriei Reșița, au organizat o „vânătoare de comori urbană”, care a presupus atingerea unui anumit număr de obiective ce au vizat atât cunoașterea, cât și promovarea municipiului, activitate care s-a întins pe parcursul a trei ore. Ziua de 18 iulie s-a încheiat cu organizarea unui foc de tabără, iar grupurile de tineri au avut ocazia să interacționeze cu câteva personalități ale municipiului Reșița.

Marți, 19 iulie, au fost organizate activități de echipă pentru tinerii atoriști, care au fost urmate de conferința duhovnicească „Ce fel de creștinism trăim astăzi?”, susținută de părintele arhimandrit Casian Rușeț la Catedrala „Schimbarea la Față a Domnului” din cartierul Govândari. La finalul acestei zile, toți tinerii participanți s-au adunat la Mănăstirea „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, unde au participat la slujba Privegherii săvârșită de Prea­sfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caran­sebeșului, în cinstea ocrotitorului spiritual al acesteia. Evenimentul s-a încheiat în data de 20 iulie prin participarea atoriștilor la Sfânta Liturghie săvârșită de ierarh în biserica aceluiași așezământ monahal.