„Școala altfel” la sediul Televiziunii TRINITAS TV
În cadrul unei activități a programului național „Școala altfel”, 29 de copii de la Școala Gimnazială nr. 80 din sectorul 3 al Capitalei au vizitat joi, 2 martie, sediul Televiziunii TRINITAS TV. Celor mici le-au fost prezentate studiourile, platoul de filmare, iar apoi au învățat și experimentat etapele necesare redactării și difuzării unei știri.
Elevii însoțiți de părinți și cadre didactice au fost întâmpinați de diaconul Gheorghe Cristian Popa, consilier patriarhal și director adjunct al TRINITAS TV, care le-a prezentat întregul proces de producție și de difuzare al unei emisiuni sau știri cu exemple practice în fiecare studio. Totodată, elevilor li s-a explicat și ce înseamnă profesia de jurnalist.
„Vizita copiilor de la Școala Gimnazială nr. 80 la sediul televiziunii Patriarhiei Române a fost un nou prilej pentru noi, angajații TRINITAS TV, să conștientizăm mai mult că ceea ce facem este valoros pentru cei care ne privesc, inclusiv pentru cei de vârste mici. Mulți dintre elevi ne-au spus că programele TRINITAS TV sunt urmărite în casele lor sau ale bunicilor și s-au arătat interesați de rubrica de povești pentru copii din grila noastră de programe. A fost, de asemenea, foarte plăcut să vedem că, dincolo de entuziasmul și curiozitatea specifice vârstei, copiii au o inteligență vie și o capacitate deosebită de a înțelege procese și activități de o anumită complexitate. Le-a fost foarte ușor să înțeleagă fluxul de producție din televiziune, modul în care funcționează echipamentele pe care le folosim, activitățile specifice prin care punem împreună informația, imaginea și sunetul și le pregătim pentru a ajunge pe ecranele din casele oamenilor. Mai mult decât atât, au înțeles și aspecte care țin de specificul televiziunii Bisericii, în mod special, cel legat de șansa de a accesa și a împărtăși lumii întregi ceea ce este bine și frumos, ceea ce este ziditor pentru cei care ne urmăresc”, ne-a declarat diaconul Gheorghe Cristian Popa, consilier patriarhal.
Rolul acestor activități școlare în rândul elevilor este de a învăța prin experiență și de a dezvolta abilitățile socio-emoționale. „Ne-am dorit să vedem cum se realizează munca în televiziune. Este un alt mod de a învăța într-o perioadă numită săptămâna «Școala altfel». Am fost primiți cu foarte multă căldură. Este a doua experiență a copiilor la Patriarhia Română. Dacă în cadrul primei vizite a acestui an școlar le-a fost prezentat procesul de tipărire a unei cărți și a unui ziar, acum le-a fost explicat modul în care apare la televizor ceea ce ei urmăresc. Copiii au vizitat diferite studiouri și au fost foarte receptivi la ceea ce li s-a explicat. De asemenea, au învățat de la părintele Mirel Ilie, preotul comunității surzilor din București, care transpunea o emisiune în limbaj mimico- gestual chiar în timpul vizitei noastre, cum să declare dragoste mămicilor acum, în pragul zilei de 8 martie”, ne-a spus învățătoarea Simona Roșu.