Şedinţă de lucru a Consiliului eparhial de la Sibiu
La Centrul de Conferinţe „Sfântul Andrei Şaguna“ de la Păltiniş, judeţul Sibiu, a avut loc sâmbătă, 5 octombrie, o şedinţă de lucru a Consiliului eparhial de la Sibiu. La întâlnire s-au aprobat ultimele hotărâri ale Permanenţei Consiliului eparhial şi s-au discutat noile proiecte ale Arhiepiscopiei Sibiului.
Lucrările şedinţei de lucru a Consiliului eparhial de la Sibiu au fost prezidate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, iar în prezidiu s-a aflat şi Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.
La această şedinţă au fost invitaţi şi cei 11 protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pentru ca lucrurile discutate şi aprobate la această întâlnire să fie cunoscute şi transmise în parohii. În debutul şedinţei, PS Episcop Andrei Făgărăşanul a citit rugăciuni de mulţumire şi de binecuvântare, pentru ca lucrările Consiliului eparhial să se desfăşoare sub ocrotirea cerească şi pentru ca harul lui Dumnezeu să lumineze consilierii, protopopii şi toţi ostenitorii Arhiepiscopiei Sibiului.
În prima parte a şedinţei, consilierii din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au prezentat rapoartele de activitate ale sectoarelor eparhiale.
„S-au aprobat toate numirile şi transferurile făcute la Permanenţa Consiliului eparhial de la ultima şedinţă a Consiliului eparhial şi până în prezent. Au mai fost aprobate tranzacţiile şi avizele pentru schimburi, achiziţionări de bunuri şi lucrările culturale şi misionare realizate în această perioadă“, ne-a spus IPS Mitropolit Laurenţiu.
Proiecte sociale noi
În cadrul aceleiaşi întâlniri, au avut loc discuţii şi despre cele mai importante proiecte culturale, misionar-filantropice şi sociale din cadrul eparhiei. Între acestea se numără şi înfiinţarea unui aşezământ de ocrotire socială în apropierea Catedralei mitropolitane din Sibiu.
„Cel mai important proiect pe care l-am discutat este cel de achiziţionare a unor spaţii dintr-o clădire aflată chiar în curtea Catedralei mitropolitane. Clădirea se află în degradare şi proprietarii nu au posibilităţi materiale să refacă imobilul. Ne-am bucurat că avem acordul lor să putem cumpăra aceste spaţii şi să amenajăm în această clădire un aşezământ social. Am apelat la protopopiate să ne ajute în realizarea acestui proiect“, ne-a mai spus IPS Mitropolit Laurenţiu.
La şedinţa de la Păltiniş, IPS Mitropolit Laurenţiu a mulţumit din nou protopopiatelor şi tuturor celor ce au sprijinit zidirea şi amenajarea Centrului de Conferinţe eparhial din staţiunea montană, amintind că acest aşezământ este de folos întregii Biserici.