Sfinţire în Cartierul Arhitecţilor din Cisnădie
Biserica „Sfântul Mare Mucenic Laurenţiu” şi „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Cartierul Arhitecţilor al oraşului Cisnădie, judeţul Sibiu, a fost sfinţită în Duminica a 7-a după Rusalii.
Biserica ridicată în urmă cu doi ani în cartierul aflat în apropierea municipiului Sibiu, unde locuiesc multe familii tinere şi unde nu exista lăcaş de închinare, a fost târnosită de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, cu Sfântul şi Marele Mir. La interior a fost sfinţită şi înveşmântată Sfânta Masă, în piciorul căreia s-au aşezat moaşte. De asemenea, ierarhul a sfinţit catapeteasma şi icoanele din lăcaşul de cult.
Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să intre în Sfântul Altar pentru a se închina, iar mai apoi au participat la Sfânta Liturghie săvârşită în apropierea lăcaşului de cult.
Părintele vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhim. Ioachim Tomoiagă, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat sensurile duhovniceşti ale textului scripturistic care prezintă minunea vindecării a doi orbi şi a unui mut în Capernaum.
Ierarhul a explicat credincioşilor prezenţi rânduiala sfinţirii unei biserici, apoi a prezentat vieţile celor doi mari sfinţi ocrotitori ai lăcaşului de cult, îndemnându-i pe credincioşi să se roage Sfântului Arhidiacon Laurenţiu şi Sfântului Andrei Şaguna pentru a primi ajutor şi mijlocire înaintea lui Dumnezeu.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu i-a felicitat pe locuitorii cartierului care au sprijinit construirea bisericii şi i-au ajutat pe cei doi preoţi parohi, Tiberius Nicolae Macrea şi Emil Oancea, pentru a duce la bun sfârşit prima etapă a proiectului de ridicare în Cartierul Arhitecţilor a Ansamblului „Sfântul Nicolae”, care va cuprinde, pe lângă lăcaşul de cult, şi un centru socio-educaţional, cu o grădiniţă şi alte aşezăminte. Terenul pe care s-a ridicat biserica şi unde vor continua celelalte lucrări misionare a fost achiziţionat de Arhiepiscopia Sibiului.
La final, preotul Emil Oancea a fost hirotesit iconom, iar Consiliul parohial, Primăria şi Consiliul local Cisnădie au primit din partea ierarhului acte de cinstire. Mitropolitul Transilvaniei a oferit bisericii câte o icoană a celor doi sfinţi ocrotitori şi o cruce de binecuvântare. Sărbătoarea s-a încheiat cu sfinţirea crucii de lemn ridicată pe terenul unde s-a construit biserica, pentru a se marca locul unde acum se adună credincioşii în rugăciune.