Sfințirea mănăstirii argeșene „Sfânta Treime”-Ionești
Numeroși credincioși argeșeni au participat luni, 17 iunie, la slujba de sfințire a Mănăstirii „Sfânta Treime”-Ionești, construită în satul Redea din comuna Buzoiești, județul Argeș. Biserica așezământului a fost târnosită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de slujitori. După slujba de sfințire a bisericii, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de vară amenajat în curtea mănăstirii.
În cuvântul rostit cu această ocazie, chiriarhul locului a amintit că suntem datori să mărturisim în fiecare zi Sfânta Treime prin însemnarea chipului nostru cu Sfânta Cruce și prin recunoașterea că fiecare persoană poartă în ea chipul lui Dumnezeu. Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru dragostea pe care o au față de Biserică și a evidențiat eforturile depuse în cei zece ani la ridicarea noului așezământ monahal.
Pentru grija și implicarea în realizarea acestui proiect, părintele ieromonah Ioachim Zlotar a fost hirotesit protosinghel.
Pentru ajutorul financiar acordat, Tănase Ion, primarul comunei Buzoiești, a primit din partea Arhiepiscopului Argeșului și Muscelului Distincția eparhială „Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.
După 10 ani de eforturi susținute, la inițiativa chiriarhului eparhiei, viața monahală în aceste locuri a fost reînviată după ce, potrivit documentelor, în aceste locuri a existat în anul 1785 mănăstirea de călugări Butoiul, de pe valea Plescării, aparținând moșiei Butoianca. Această așezare monahală exista și în vremea domnitorului Mihai Viteazul.
Din anul 2011 la acest așezământ monahal este numit primul stareț, în persoana părintelui ieromonah Ioachim Zlotar, venit de la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel.
În cei zece ani de lucrări, un sprijin financiar deosebit a venit de la Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Argeș și Primăria comunei Buzoiești, se arată pe site-ul eparhiaargesului.ro.