Simpozion dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni pentru elevii braşoveni
În sala de conferinţe a Protopopiatului Ortodox din Braşov, a avut loc Simpozionul dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni organizat de Seminarul Teologic Liceal „Pr. Dumitru Stăniloae“ împreună cu Liceul „Andrei Mureşanu“ din Braşov. Activitatea a avut loc în cadrul manifestărilor organizate în Patriarhia Română cu ocazia comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni.
Lucrările simpozionului au fost deschise de prof. Daniela Postolache, care a evidenţiat importanţa evocării unei astfel de personalităţi, precum cea a Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, nu numai pentru a comemora un număr de ani de la martirajului său, ci şi pentru a pune în lumină jertfa pentru credinţă şi neam.
Despre domnia voievodului martir a vorbit profesoara Elena Leanca, urmată de pr. prof. dr. Vasile Oltean, directorul Muzeului „Prima Şcoală Românească“ din Braşov, care a adus un plus de informaţii legate de relaţiile domnitorului Constantin Brâncoveanu cu braşovenii.
Părintele protopop Gheorghe Dănuţ Benga s-a referit, apoi, la contextul istoric al epocii în care au trăit Sfinţii Brâncoveni şi la importanţa modelului pe care Sfântul Constantin Brâncoveanu şi fiii săi îl oferă celor din prezent.
Elevii seminarişti, sub îndrumarea profesoarei Nicoletei Suciu, au prezentat un material ilustrativ, în format power-point, despre amplul Simpozion de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, organizat la sfârşitul lunii septembrie, unde elevii braşoveni au participat cu lucrări şi icoane realizate de ei.
În încheiere, părintele profesor coordonator al Seminarului Teologic Liceal „Pr. Dumitru Stăniloae“, Cristian Muntean, le-a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în realizarea acestui Simpozion dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, îndemnând elevii să devină ei înşişi modele, sfinţindu-şi viaţa prin mărturisirea credinţei.