Slujire arhierească în Parohia Ipoteşti - Suceava
În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”, Ipotești, Protopopiatul Suceava I.
Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită în biserica parohială cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil” şi „Pogorârea Sfântului Duh”, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, de părintele paroh Constantin Bobu şi de părintele coslujitor Gabriel Munteanu. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bărbătesc al parohiei.
În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul i-a îndemnat pe cei prezenţi să aibă prioritate în viețile lor grija pentru mântuirea sufletului: „Dacă nu ne mântuim sufletul, înseamnă că n-am făcut nimic în viaţa aceasta. Putem să lăsăm în viaţa noastră orice - şi o catedrală putem să o facem doar din banii noştri, sută la sută din banii noştri - dacă în paralel cu dorinţa mea de a ajuta la construcția unei biserici n-am făcut ceva şi pentru sufletul meu, atunci este cam zadarnic. Ce am adunat înlăuntru, cu ce ne-am hrănit sufletul, aceea este important înaintea tronului lui Dumnezeu. Ne pune Biserica atât de multe mijloace prin care ne putem curăţa şi ne putem sfinţi viaţa! Iubiţi-vă Biserica, preţuiţi-vă Biserica, nu vă ruşinaţi de Dumnezeu, nu vă ruşinaţi de cuvintele Evangheliei Lui! Nu vă lepădaţi de Biserica în care sunteţi, orice s-ar întâmpla. Orice s-ar întâmpla nu vă lepădaţi de ea; dumneavoastră să iubiţi Biserica lui Dumnezeu şi pentru noi, slujitorii Sfintelor Altare, să vă rugaţi. Orice am face şi noi, Dumnezeu îşi va ţine Biserica că-i a Lui şi dacă este a Lui, El o conduce, El îi ţine bine temeliile şi frâiele”.
Biserica „Sfinții Arhangheli” și „Pogorârea Sfântului Duh” din Ipotești este situată în centrul localității. Locașul de cult este o construcție de cărămidă, pe temelie de beton armat, ridicată în locul unei alte bisericuțe de lemn, devenită cu timpul prea mică pentru nevoile comunității. Lucrările la noua biserică au început în luna mai a anului 1988, prin așezarea pietrei de temelie și s-au încheiat în anul 1995, atunci când locașul a fost sfințit. Pentru că trecerea timpului a marcat întreg ansamblul parohial, s-au impus ample lucrări de restaurare și amenajare. Astfel, biserica a fost împodobită și cu pictură interioară, cu vitralii, iar în proximitate au fost ridicate casa praznicală, clopotnița și casa mortuară, lucrări finalizate cu slujba de resfințire din anul 2018.