Slujire arhierească la biserica din Beliu, județul Arad
În Duminica a 26-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Beliu, Protopopiatul Ineu, județul Arad, unde a binecuvântat lucrările de renovare a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”.
Un ales sobor de preoți și diaconi, alături de numeroși credincioși ai parohiei, copii înveșmântați în straie populare, în prezența oficialităților locale și centrale au întâmpinat duminică, de dimineață, pe Arhiepiscopul Aradului, care după 11 ani a poposit la Beliu cu multă dragoste părintească și bucurie, întrucât Înaltpreasfinția Sa a avut aici rudenii apropiate, cum au fost învățătorul Ioan Seviciu, primul director al școlii românești de stat după 1918. Din sobor au făcut parte: părintele Gheorghe Gligor, consilier social eparhial; părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului; arhidiaconul Tiberiu Ardelean, inspector eparhial; arhidiaconul Florin Sirca, inspector școlar; părintele paroh Ioan Huțiu de la Beliu, și alți slujitori.
În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat binecuvântarea lucrărilor ce s-au săvârşit la biserica parohială, apoi a slujit Sfânta Liturghie.
În cuvântul de învățătură, ierarhul a spus că faptele bune ale oamenilor sunt numite „lumină”, în contrast cu întunericul celor rele, și ele luminează apropierea și comuniunea între oameni. În continuare, părintele consilier Gheorghe Gligor a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod pentru prima duminică din Postul Nașterii Domnului.
În cadrul Sfintei Liturghii, elevi ai Liceului Tehnologic Beliu, împreună cu credincioșii prezenți, au rostit „Crezul”, au cântat Rugăciunea Domnească și două colinde, după care mulțime mare de copii ai parohiei s-au împărtășit.
La final, Arhiepiscopul Aradului, alături de soborul de preoți și diaconi, a sfințit capela mortuară din incinta cimitirului din Beliu, care a fost ridicată și cu susținerea financiară a autorităților centrale și locale. Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a evidențiat în cuvântul rostit legătura dragostei care trebuie să existe între cei vii și cei mutați la viața veșnică, dragoste care se arată prin fapte și rugăciuni de pomenire.