Spectacol şi expoziţie artistică la Palatul Patriarhiei
Palatul Patriarhiei a fost duminică seara gazda unor evenimente care i-au bucurat pe cei mici. În Aula Magna "Teoctist Patriarhul" a avut loc un spectacol de colinde şi de scenete "Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor", realizat de grupuri de copii de la mai multe şcoli bucureştene. De asemenea, a fost vernisată şi expoziţia artistică "Licăr de lumină", care cuprinde picturi, desene şi lucrări manuale realizate de copiii care au participat în vară la taberele gratuite "Alege şcoala!".
Spectacolul, numit "Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor", a fost organizat de Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în colaborare cu parohiile din cuprinsul protopopiatelor I, II şi III Capitală şi cu sprijinul profesorilor metodişti de religie din Bucureşti. Concursul s-a aflat la cea de-a treia ediţie, iar anul acesta a participat un număr record de 500 de copii din şcoli bucureştene. Acest spectacol a ilustrat bucuria şi entuziasmul copiilor faţă de Sfântul Nicolae şi de sărbătorile Crăciunului. Scenetele au fost pline de sunet şi culoare. Toţi elevii îmbrăcaţi în costume au recitat poezii, au cântat şi au interpretat scurte roluri ale unor personaje din poveşti. La sfârşitul spectacolului, toţi copiii, care au urcat pe scenă, dar şi cei care au fost în sală, au primit daruri. La eveniment a participat şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi Presfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Patriarhul României le-a mulţumit, la final, copiilor pentru modul artistic prin care au înţeles să transmită celor din jur milostenia şi iubirea lui Dumnezeu, manifestată în chipul blând şi darnic al Sfântului Nicolae.
"Este semnificativ faptul că atunci când o idee este exprimată artistic, nu doar prin memorare, ea rămâne mai adânc imprimată în sufletul copiilor. De aceea, colindele din seara aceasta s-au completat cu diferite scenete artistice într-o diversitate de culori, de gesturi, reflecţii scurte, dar esenţiale pentru a transmite mesajul bunătăţii şi al generozităţii", a spus Preafericirea Sa.