Sprijin material şi spiritual pentru pacienţii cu COVID-19 din Spitalul Stejeriş-Braşov
La Spitalul Stejeriş-Braşov, unitate medicală de suport pentru bolnavii de COVID-19, s-au desfăşurat sâmbătă, 25 iulie, o serie de activităţi social-filantropice destinate sprijinirii celor 80 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus şi a 12 pacienţi pediatrici, internaţi pe Secţia de Pneumo-Pediatrie a spitalului.
Aceste activităţi au avut loc la iniţiativa preotului spitalului, Bogdan George Brânzea, şi cu participarea şi contribuţia unor credincioşi din localitatea Dumbrăviţa şi din municipiul Braşov. „Trecem printr-o perioadă deosebit de dificilă din toate punctele de vedere şi de aceea am dorit să ne aducem şi noi contribuţia la alinarea suferinţei pacienţilor internaţi în spitalul suport COVID Stejeriş-Braşov. Am fost alături de aceşti pacienţi încă de la începutul pandemiei şi, în calitate de preot slujitor al spitalului, dar şi de asistent medical, încercând pe cât mi-a stat în putinţă să-i spovedesc, să-i împărtăşesc cu Trupul şi Sângele Domnului, să-i consiliez, să le alin suferinţele sufleteşti şi trupeşti. Sunt oameni speriaţi de boală şi suferinţă, adesea stigmatizaţi de societate din cauza infectării cu noul coronavirus, şi cu multe nevoi spirituale şi materiale”, ne-a spus preotul Bogdan George Brânzea.
Hrană şi asistenţă religioasă
Pacienţii aflaţi în grija personalului medical din Spitalul Stejeriş-Braşov au primit hrană şi ajutor din partea preotului Bogdan George Brânzea şi a credincioşilor care îi sunt alături. „Prin mobilizarea credincioşilor care îmi sunt permanent alături am reuşit să contribuim substanţial la hrana zilnică a pacienţilor şi să fim alături de ei, făcându-L prezent pe Domnul Hristos, prin Sfintele Taine şi prin rugăciune, în mijlocul pacienţilor înfricoşaţi de această infecţie. Această perioadă grea este pentru mine şi pentru colegii cadre medicale o experienţă dificilă şi de nedorit, dar, întăriţi de Dumnezeu şi cu multă dragoste faţă de semeni, facem faţă acestei mari provocări. Am rămas impresionat de mobilizarea cadrelor medicale, de bunătatea şi de profesionalismul de care dau dovadă în gestionarea acestei situaţii, de devotamentul şi jertfelnicia pe care fiecare dintre noi o arată, într-o abordare holistică a situaţiei”, a spus pr. Bogdan George Brânzea.
De asemenea, pr. Bogdan George Brânzea a menționat că a stat izolat de familie timp de două luni. În această perioadă, „ne-am desfăşurat activitatea în spital. A fost cea mai grea perioadă, mai ales că a coincis cu marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului, când am lipsit din mijlocul credincioşilor, dar când am slujit în mijlocul cadrelor medicale. Dau slavă lui Dumnezeu pentru toate aceste lucruri care ne-au întărit şi ne-au făcut mai buni, mai iertători şi ne-au ajutat să preţuim darurile pe care le aveam, dar nu le apreciam la adevărata valoare”.