Tabără pentru copii organizată de Biserica Olari
Luni, 26 august 2013, au început „Taberele Olarilor“, organizate de către Biserica Olari din Bucureşti, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 (DGASPC), cu sprijinul companiei Euro Construct, al credincioşilor parohiei şi al unui nucleu de tineri inimoşi şi dornici de ajutor şi aventură, alături de 51 de copii instituţionalizaţi.
Taberele se desfăşoară în două etape, între 26-30 august şi 2-6 septembrie, cu 28 şi respectiv 23 de copii din cadrul DGASPC, cu vârste între 7 şi 16 ani, într-un peisaj pitoresc, străjuit de crestele Munţilor Piatra Craiului, la cabana Dianthus, de lângă Zărneşti.
După pregătirea bagajelor, timp în care micii olari au fost echipaţi cu bocanci şi pelerine, a urmat plecarea în prima tabără, în data de 26 august, din faţa Bisericii Olari, împreună cu pr. Antoniu Ciocoiu şi celelalte persoane din cadrul echipei de coordonare a proiectului „Învaţă şi vei deveni!“, demarat de Parohia Olari în luna martie a anului în curs şi având opt linii de activitate educativă şi vocaţională.
În cele cinci zile de tabără, pentru fiecare grupă de copii, au fost pregătite diverse activităţi antrenante, demne de trecut în jurnalul de vacanţă prin complexitate, inedit şi anvergură. Plimbările cu căruţa, vizitarea Schitului Colţi, jocurile organizate de echipele de la Salvamont Zărneşti, călărit de ponei, vizita la stâna de pe munte sunt numai câteva dintre reperele unei vacanţe reuşite, pe care organizatorii, cu ajutorul lui Dumnezeu, speră să le ducă la bun sfârşit.
Evenimentele se bucură de prezenţa unei echipe de formatori şi animatori cu multă dăruire. Copiii pictează icoane pe sticlă, alcătuiesc brăţări cu motive tradiţionale, participă la jocuri interactive de autocunoaştere, totul sub genericul: Nimic fără Dumnezeu!
„Am considerat că o astfel de activitate vine în sprijinul lărgirii orizontului acestor copii şi tineri. Încercăm să fim alături de ei şi să le oferim şansa de a fi mai aproape de realităţi frumoase, binecuvântate. Încercăm să explicăm într-un mod indirect faptul că un cuvânt bun, o vorbă bună, o faptă bună pot să înfrumuseţeze pe fiecare om, pe măsura frumosului din jur. Din acest punct de vedere, fermitatea crestelor, blândeţea codrilor, liniştea muntelui, sunetul toacei Schitului Colţi, sfaturile părintelui, ospitalitatea gazdelor de la cabana Dianthus pot să fie doar un mic exemplu al oamenilor, lucrurilor şi locurilor frumoase lăsate de Dumnezeu pe pământ spre grijă, bucurie şi primenire. Mulţumim şi pe această cale tuturor celor care au sprijinit şi sunt în continuare alături de Biserica Olari, în special domnilor Sorin Vulpescu şi Dan Besciu, fără de care un eveniment de o asemenea amploare nu s-ar fi putut desfăşura“, a explicat părintele paroh Mihai Iordache.