Tabără pentru copiii din Slimnic

Data: 03 Septembrie 2014

Un grup de zece copii din Parohia Slimnic, Protopopiatul Sibiu, a participat timp de o săptămână la o tabără desfăşurată la Mănăstirea Turnu, judeţul Vâlcea.

Copiii din parohia sibiană au fost însoţiţi de profesoarele Vera Piţ şi Maria Cioconea, iar tabăra a fost organizată după modelul unui centru de vacanţă.

La întoarcere, la Centrul parohial „Sfinţii Timotei şi Mavra“ din Slimnic s-a organizat o expoziţie cu desenele realizate în tabără.

Micuţii participanţi la tabăra de la Turnu s-au bucurat în cele şapte zile de activităţile specifice unei astfel de tabere. Astfel, în fiecare zi, copiii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în biserica mănăstirii aflată sub ocrotirea Maicii Domnului. Apoi, au fost organizate ateliere de confecţionare a mai multor tipuri de obiecte din materialele diverse. De asemenea, copiii au realizat desene inspirate din mediul spiritual şi natural, au participat la jocuri de socializare în curtea campusului, unde au fost cazaţi, şi la un concurs cu întrebări din istoricul aşezământului aflat pe Valea Oltului. Nu în ultimul rând, copiii au avut parte de clipe de neuitat într-o drumeţie către mănăstirile învecinate, şi anume Cozia şi Stânişoara.

Expoziţie la Slimnic

În tabăra de la Mănăstirea Turnu, copiii au avut ocazia să se familiarizeze cu mediul monahal, având posibilitatea de a afla numeroase întâmplări din Pateric, relatate de monahii de la aşezământ. Toate acestea au înlocuit, timp de câteva zile, conectarea copiilor la mediul virtual şi le-au adus amintiri frumoase pe care nu le vor uita niciodată, aşa cum au mărturisit.

Materialele necesare activităţilor au fost asigurate prin intermediul Asociaţiei franceze Pacé-Slimnic, care, în fiecare an, sprijină astfel de evenimente.

La întoarcere, copiii au venit la Centrul parohial „Sfinţii Timotei şi Mavra“ din Slimnic, unde s-a organizat o expoziţie cu desenele realizate în tabără.

Centrul din Slimnic a fost înfiinţat în 2010 pentru a oferi copiilor din parohie o alternativă de petrecere a timpului liber. Între proiectele desfăşurate cu implicarea tinerilor de la centrul parohial amintim „O troiţă pe lună“, prin care au fost restaurate mai multe troiţe din sat, „Judecata poveştilor“ şi „Maratonul inimii“, iar cea mai cunoscută activitate a copiilor a fost realizarea de cruci-potir din lemn, inscripţionate cu citate din operele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei sau ale Sfinţilor Părinţi. (Pr. George Piţ)