Tabere de vară pentru copii şi tineri din Arhiepiscopia Alba Iuliei
Prima serie a taberelor de vară dedicate tinerilor și copiilor din Arhiepiscopia Alba Iuliei s-a desfășurat în centrele de tineret de la Cetea, Poșaga de Sus și Lăpușna, la Centrul de Agrement Arieșeni și Ciobotani, în județele Alba şi Mureș, precum şi la Braşov. Programul taberelor a cuprins activități cultural-catehetice, recreativ-educative, sportive, de cultură generală, socializare și (auto)cunoaștere și duhovnicești.
Prima serie a activităților educative și recreative pentru copii, organizate de Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, a început în 27 iunie şi s-a încheiat la 1 august. Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, 17 copii, însoțiți de pr. Cristian Rațiu, inspector de cateheză și tineret în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, au participat la tabăra de la Brașov, unde au vizitat obiective turistice din zonă, între care Cetatea Râșnov, Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheii Brașovului, Prima școală românească, Biserica Neagră, Piața Sfatului din Brașov, Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Castelul Bran, Grădina Zoologică din Brașov și Mausoleul Mateiaș, Mănăstirea Negru-Vodă din Câmpulung și Mănăstirea Curtea de Argeș.
A urmat seria de tabere de vară a câte cinci zile fiecare, la centrele de agrement din Arhiepiscopia Alba Iuliei. În perioada 4-8 iulie, 37 de copii au participat într-o tabără la Lăpușna, vizitând şi Cetatea Sighișoara, Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Mănăstirea Lăpușna, Salina Praid și au vizitat Casa fluturilor exotici din Praid.
Centrul de tineret de la Cetea a găzduit, în luna iulie, patru tabere de câte cinci zile, la care au participat 88 de copii. Programul a cuprins şi vizite la Mănăstirea Râmeț, Cheile Râmețului, Cheile Cetii, Cascada Băile Romane, Valea Aiudului (mănăstirile Rimetea, Măgina, Aiud; Vârful Bogza Poienarilor din Cheile Vălișorii; Cetatea Colțești), Cetatea Alba Carolina și la Parcul de aventură Dynamis din Alba Iulia.
Alţi 40 de copii au participat la taberele de la Poșaga. Tinerii au vizitat mai multe obiective, dintre care Galeriile Romane de la Roșia Montană, Casa memorială „Avram Iancu”, Cascada Pișoaia și Dealul cu melci, Rezervația Scărița-Belioara, Peștera Coșul Boului, Cascada Vânătările Ponorului și Huda lui Papară, mănăstirile Lupșa, Poșaga, Sub Piatră și Rimetea, tinerii participând și la Sfânta Liturghie la Belioara sau Orăști.
În tabăra organizată la Centrul de Agrement Arieșeni, desfășurată în perioada 21-25 iulie, au participat 55 de copii. Printre obiectivele vizitate s-au aflat Galeriile Romane de la Roșia Montană, Casa memorială „Avram Iancu” de la Incești, Groapa Ruginoasă, Cascada Vârciorog, Peștera Ghețarul de la Scărișoara.
Alţi 15 tineri din Târgu Mureș și din împrejurimi au participat la tabăra din Ciobotani, județul Mureș, vizitând şi Mănăstirea „Sfântul Ilie” din Toplița, Mănăstirea Doamnei din Moglănești, stațiunile Borsec și Banffy (Toplița).
Programul taberelor organizate de Arhiepiscopia Alba Iuliei va continua după perioada Postului Adormirii Maicii Domnului cu o tabără de supraviețuire pe Valea Cetii, pentru tinerii cu vârste între 15 și 25 ani, și cu alte serii de tabără la Cetea și Arieșeni. Tabăra care va încheia vacanța de vară de anul acesta se va desfășura pe Valea Prahovei, la Mănăstirea Caraiman, și se va adresa tinerilor cu vârsta de peste 15 ani.