Trei şcoli bihorene, partenere într-un proiect caritabil dedicat Fundației „Mihai Neșu”

Un articol de: Prof. Vidican Alina,   Prof. Claudia Krenek - 19 Decembrie 2019

Elevii și profesorii din trei școli bihorene, Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, Liceul Teologic Ortodox „Roman Ciorogariu” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, au participat, în lunile noiembrie și decembrie, la proiectul caritabil „Crăciunul - suflet pentru suflet”. 

Scopul proiectului a fost strân­gerea de fonduri pentru a fi donate Fundației „Mihai Neșu” şi sensibilizarea copiilor, artiști și spectatori deopotrivă, pentru a fi alături de persoanele care au nevoie de ajutor. Ideea proiectului i-a aparținut profesorului de arte vizuale din cele trei şcoli, Patricia Marcu. Aceasta împreună cu directorul Colegiului Național „Iosif Vulcan” Oradea, prof. Simona Martin, s-au ocupat de realizarea și implementarea proiectului pe toată perioada desfășurării. 

Proiectul a fost susținut de reprezentanţii şcolilor partenere, prof. Eva Kleszken, prof. Ionuț Petrică de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, pr. prof. Radu Valer Rus, pr. prof. Dorel Leucea, de la Liceul Teologic Ortodox Oradea, prof. Valeria Vasile și prof. Melania Joldea, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd.

În prima etapă a proiectului, în lunile noiembrie și decembrie s-au adunat fonduri din donații și vânzarea de ornamente de Crăciun realizate de elevii coordonați de prof. Patricia Marcu și prof. Andrea Kosa. Cheltuielile au fost susținute de Asociația Colegiului Național „Iosif Vulcan” Oradea. 

A doua parte a proiectului a constat în adunarea de fonduri din vânzarea de bilete pentru spectacolul caritabil „Crăciunul - suflet pentru suflet” care a avut loc pe 10 decembrie, în Aula Magna a Universității din Oradea, unde printre spectatori - profesori, elevi, părinți - au participat şi reprezen­tanți ai Fundației „Mihai Neșu”, Iulia Băcăran și Daniela, sora lui Mihai Neşu; reprezentanți ai Uni­versității din Oradea și ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Au urcat pe scenă ansamblurile vocale ale şcolilor partenere şi de la Colegiului Tehnic „Alexandru Roman”, soliștii vocali Paula Țenț, Georgiana Sabău, Andrei Dem, Mihai Jula, Maria Balogh, Marina Baciu Borz. Copiii au mai prezentat scenete, poezii și cântece, dans contemporan, sub coordonarea cadrelor didactice.

La finalul concertului, prof. Simona Martin a mulțumit elevilor și profesorilor implicați în proiect şi a oferit reprezentanților Funda­ției „Mihai Neșu” o sumă considerabilă, obținută în urma tuturor activităților voluntare desfășurate în cadrul acestui proiect.