TRINITAS TV are un nou car de reportaj
Telespectatorii Televiziunii TRINITAS pot viziona de acum evenimente în direct de la diferite parohii sau de la alte evenimente ale Bisericii Ortodoxe Române. Carul de reportaj a fost binecuvântat ieri, în faţa Catedralei patriarhale, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Carul este o dubiţă echipată cu toate mijloacele media necesare pentru realizarea transmisiilor din teritoriu prin satelit, de la diferite evenimente bisericeşti.
Binecuvântarea a avut loc ieri, după oficierea slujbei de Te Deum de la Catedrala patriarhală.
"Nu dorim o prezentare triumfalistă a vieţii Bisericii de azi, ci una realistă", a precizat Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul acestui eveniment, subliniind faptul că viaţa Bisericii este foarte bogată în activităţi, însă a arătat că trebuie mediatizate şi cazurile parohiilor sărace, în care locuiesc câţiva bătrâni şi copii deoarece adulţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.
"Dorim să facem reportaje în unităţile social-filantropice ale eparhiilor unde se arată o grijă deosebită pentru cei bolnavi şi pentru cei suferinzi. Această deplasare a unei echipe de reporteri de la Televiziunea TRINITAS este o necesitate şi de ordin pastoral-misionar mediatic", a mai spus Preafericirea Sa. Cu ajutorul acestui car de reportaj se pot mediatiza în direct evenimentele religioase din diferite zone ale ţării.
Hramul Paraclisului patriarhal "Sfântul Grigorie Luminătorul"
Tot ieri, la paraclisul din cadrul Reşedinţei patriarhale a fost sărbătorit Sfântul Ierarh Grigorie, Luminătorul Armeniei, care ocroteşte sfântul lăcaş împreună cu Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul şi cu Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită, cu prilejul hramului, de către Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Paraclisul a fost sfinţit în urmă cu trei ani, la 30 septembrie 2008, la împlinirea unui an de la întronizarea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Despre motivaţia amenajării acestui paraclis la ultimul nivel al Reşedinţei patriarhale, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a arătat, la momentul sfinţirii, că "locul cel mai de preţ dintr-o casă trebuie să fie locul rugăciunii. Prin acest paraclis, dorim să arătăm că cea mai mare activitate a Bisericii este aceea de a uni cerul cu pământul, prin înălţarea pământenilor în iubirea Preasfintei Treimi, prin pocăinţă, prin sfinţirea vieţii, prin săvârşirea Sfintelor Taine, prin tot ceea ce este prezenţa lui Dumnezeu în viaţa noastră, ca prezenţă dorită, cerută şi chemată. Acest paraclis are şi o semnificaţie de binecuvântare asupra oraşului, prin Liturghiile pe care le vom săvârşi cu ajutorul lui Dumnezeu. Sunt Liturghii pe care le săvârşim spre mântuirea celor care iubesc pe Hristos şi Biserica noastră. În mod deosebit am dorit ca acest paraclis să fie amenajat aici, pentru că de aici se va vedea locul unde va fi înălţată noua catedrală". (Gheorghe-Cristian Popa)