Un nou inspector eparhial în administrația bisericească a Arhiepiscopiei Bucureștilor

Data: 09 Decembrie 2021

În cadrul ședinței Perma­nenței Consiliului eparhial din data de 23 noiembrie 2021, părintele Florin Ionică, preot paroh la Parohia Afumați II, Protoieria Ilfov Nord, a fost numit în funcția de inspector eparhial la Sectorul cimitire, monu­mente şi servicii funerare al Arhi­episcopiei Bucureștilor.

Originar din comuna Mănăstirea Cașin, județul Bacău, a absolvit cursurile Liceului Tehnic „Gheor­ghe Asachi” din Onești, după care a urmat cursurile universitare de licență, masterat și doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Universitatea din București. Teza sa de doctorat, „Teologia Învierii în spiritualitatea Sfântului Simeon Noul Teolog”, a fost întocmită sub îndrumarea academică a diac. prof. univ. dr. Ioan Caraza, la disciplina Patrologie. În perioada 2016-2020 a urmat studiile de licență și masterat la Facultatea de Științe juridice, Universitatea „Bioterra” din București.

Părintele Florin Ionică este paroh la biserica ilfoveană începând din anul 2014. Are gradul clerical I. La data de 28 februarie 2016 a primit distincția de iconom stavrofor din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia resfințirii picturii murale și a altor numeroase lucrări de restaurare și conservare la biserica parohială. În prezent, depune eforturi pentru construirea unei capele mortuare și a unui așezământ social în curtea bisericii parohiale, sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, pentru a asigura zilnic un prânz pentru credincioșii nevoiași. Cu privire la numirea în noua funcție administrativă, părintele Florin Ionică a declarat următoarele: „Mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru numirea în acest post și pentru încrederea arătată. Ascultarea în dragoste ne va face bineplăcuți înaintea lui Dumnezeu. Mă voi strădui să onorez acest post din perspectiva responsabilităților specifice care presupun promovarea unei atitudini creștine demne și responsabile față de tot ceea ce înseamnă memoria înaintașilor noștri și o administrare adecvată bisericească în acest domeniu de activitate”.