Un nou număr al revistei „Glasul Femeii Ortodoxe“
Săptămâna aceasta a apărut cel mai recent număr al revistei „Glasul Femeii Ortodoxe“. Publicaţia, ajunsă la numărul 11, apare semestrial şi este editată de Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor din Craiova“, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei, sub coordonarea Adrianei Bursuc, preşedinta fundaţiei.
Un loc de frunte în preocupările Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Creştine (SONFR) din Craiova îl constituie fără îndoială activitatea publicistică. Oglinda acestei frumoase preocupări o constituie revista „Glasul Femeii Ortodoxe“, ajunsă anul acesta la cea de-a XI-a apariţie. Ultimul număr, proaspăt scos de sub teascurile tiparului, adună în cele 72 de pagini o suită de interviuri, reportaje, poezii, documentare, meditaţii, mărturii, acoperind o sferă largă de subiecte din domenii diverse: teologie, cultură, istorie, literatură etc.
Primele pagini ale publicaţiei prezintă Pastorala la Praznicul Naşterii Domnului Iisus Hristos a Înalt Preasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. În continuare, pr. Ioan Ioanicescu este prezent în paginile revistei cu un articol despre „Viaţa, ca dar al lui Dumnezeu şi ca bun comun al întregii omeniri“. Diacon Ioniţă Apostolache, coordonatorul Ediţiei de Oltenia a Ziarului Lumina, ne introduce în atmosfera de sărbătoare prilejuită de împlinirea a două decenii de activitate a Facultăţii de Teologie din Craiova şi de inaugurarea Centrului de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare, iar pr. prof. Ioan Drăguşin, de la Parohia „Toţi Sfinţii“ din Craiova, aduce în atenţia cititorilor trei repere evanghelice specifice vieţii creştine: dreptatea, iubirea şi milostenia.
La fel de importante sunt şi materialele: „Despre familia creştină“ - interviu realizat cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, semnat de Carmen Oprescu, „Poesis“ - poezii semnate de părintele Mihalache Tudorică, distins la finalul anului trecut cu premiul „Nestor Vornicescu“ de către Uniunea Scriitorilor din România, filiala Craiova, „Biserici craiovene – Sfântul Calinic“ - de Gabriela Popescu, „Feminismul în Oltenia“ - de Victoria Păsculescu, şi „Etica asistentului social“ - de Erica Eugenia Keller.