Voluntarii campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” ridică o casă

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 15 Martie 2021

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale continuă acțiunile de sprijinire a persoanelor vulnerabile, din mediul rural și urban, în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, demarată în luna februarie a anului 2020. Cel mai recent și ambițios proiect îl constituie ridicarea unei case pentru o familie greu încercată, cu patru membri, din localitatea prahoveană Trestienii de Sus.

Cu ajutorul voluntarilor, lu­crările de con­struc­ție a noii lo­cuințe au început, aceștia punând o piatră de temelie pentru viitorul familiei aflate în dificultate. Ei vor asigura materialele de con­strucție necesare până la finalizarea lucrărilor, iar casa va fi zidită până la sfârșitul anului. Este cel mai mare vis al membrilor acestei familii, întrucât momentan locuiesc împreună într-o cameră dărăpănată care nu îi ferește sub nici o formă de intemperii. Familia a fost identificată de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale în timpul desfă­șurării campaniei filantropice curente.

Părintele Ștefan Florentin de la Parohia Zănoaga, județul Prahova, a vorbit despre traiul dificil al per­soanelor ajutorate: „Este familia cea mai încercată din satul nostru și merită tot sprijinul. Noi am fost alături de ei cât am putut, însă aju­torul din partea voluntarilor este adevărata rază de speranță de care aceștia aveau nevoie. Invi­tăm și alte persoane sau organi­za­ții care au posibilități să sprijine astfel de inițiative filantropice”.

De asemenea, Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, a afirmat: „Lipsa unei locuințe reprezintă un factor important ce contribuie la amplificarea gradului de excluziune socială și influențează negativ atât nivelul de educație, cât și posibi­litățile de calificare ale membrilor familiei. Lipsa unei lo­cuințe are un impact negativ nu nu­mai asupra sănătății fizice și mintale, a bună­stării și calității vieții, ci și asupra ac­cesului la locuri de muncă și la alte servicii economice și sociale. Nu în ultimul rând, este o sur­să de stres și de suferință, cu vaste efecte negative asupra mai mul­tor arii ale vieții, dintre care cea mai importantă este restricționarea accesului la educa­ție al copiilor. Prin prisma acestor considerente au decis voluntarii să se implice în ajutorarea acestei familii mult încercate, punând la dispoziție toate materialele necesare construirii unei case”.

Membrii familiei s-au arătat deosebit de recunoscători pentru tot binele primit, mulțumind lui Dumnezeu și voluntarilor pentru efortul depus.