Zi de sărbătoare la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală
La sărbătoarea Bunei Vestiri, biserica Mănăstirii Radu Vodă a primit numeroși credincioși și pelerini iubitori de praznice, care au venit să primească binecuvântarea lui Dumnezeu și să guste din dulceața duhovnicească a Sfintei Liturghii. În mijlocul lor s-a aflat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a săvârșit rânduiala specială a Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
După citirea pasajului evanghelic rânduit de la Sfântul Apostol Luca, ierarhul a rostit un bogat cuvânt de învățătură în care a explicat legătura între vestirea cea bună primită de Maica Domnului și promisiunea făcută de Dumnezeu lui Adam și Evei în Eden. „Praznicul Bunei Vestiri nu este doar o sărbătoare, o simplă aducere aminte, ci este începutul mântuirii noastre. Este împlinirea făgăduinței pe care Dumnezeu a făcut-o protopărinților noștri de demult, a celor care au călcat singura poruncă pe care au primit-o, motiv pentru care au fost izgoniți din Eden, din locul unde se bucurau de comuniunea cu Dumnezeu. Au pierdut această comuniune și au mers în pământul care le aducea prin trudă și sudoare roadele lui, ei care avuseseră atâtea bunătăți, asemenea priveliști și mai ales bucuria de a fi în preajma lui Dumnezeu. Atunci când au fost izgoniți s-a făcut promisiunea trimiterii unui Răscumpărător. Au așteptat generații peste generații. Cuvintele prorocilor, ale celor care au făcut voia lui Dumnezeu, s-au îndreptat către oameni și au vorbit că într-o zi Fecioara va lua în pântece și va naște fiu și vor pune numele lui Emanuel. Această taină avea să se descopere la «plinirea vremii», după cum ne încredințează Sfântul Apostol Pavel. (…) Fecioara s-a smerit și a spus cuvântul acceptării: «Fie mie după cuvântul tău!» Acest «fie», ne spun Părinți Bisericii, a re-creat lumea după crearea dintru început când Dumnezeu a spus «Să fie…», prin acceptarea, smerenia și curăția Fecioarei. În acest fel a început opera de răscumpărare a păcatului pe care și noi l-am moștenit și de care Preacurata Fecioară ne-a izbăvit prin Nașterea minunată a Fiului lui Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a mai amintit în cuvântul său despre istoricul sărbătorii și despre cinstirea Maicii Domnului în Biserică.