Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Pagina copiilor O reţetă gustoasă pentru Lăsatul secului: „Plăcinte mărunte“ ca în Ţara Haţegului

O reţetă gustoasă pentru Lăsatul secului: „Plăcinte mărunte“ ca în Ţara Haţegului

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Pagina copiilor
Un articol de: Ana Pascu - 22 Feb 2009

Într-un lighenaş se face un aluat potrivit din făină, drojdie, puţină sare, puţin zahăr şi apă călduţă şi se lasă la crescut. Separat, se prepară scrobul cu care se va umple plăcinta, din mălai opărit cu lapte fiert, o cană de lapte prins sau de iaurt, patru-cinci ouă şi brânză de oaie dată prin răzătoare. După ce a crescut aluatul, se întinde pe masă o cănuţă de aluat, se împătureşte în două, apoi se întoarce şi iar se împătureşte în două, şi încă o dată. Se taie colţurile, ca să fie ca un romb. Apoi se desface aluatul şi se umple cu scrob. Se adună colţişorii la mijloc. Apoi se pune la copt în tigaia cu ulei, pe aragaz.

(reţetă culeasă de la Cornelia Dobrean, din Ţara Haţegului)

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete tradiționale