Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
A început depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire
Primăriile au început, săptămâna aceasta, să primească cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Cererile se depun, în cele mai multe cazuri, la direcția de asistență socială a primăriei respective, iar condițiile pe care trebuie să le îndeplinească eventualii beneficiari au în vedere venitul net pe membru de familie.
Printre primăriile care au anunțat deja demararea înscrierilor pentru acest tip de ajutoare se numără cele din Sibiu, Ploiești, Iași. La Sibiu, Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul primăriei, primirea cererilor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, pe toată perioada sezonului rece noiembrie 2020 - martie 2021, a început marţi, 6 octombrie, și se va încheia vineri, 16 octombrie.n Cererile sibienilor, însoţite de actele doveditoare, se primesc atât la sediul Direcţiei de pe bulevardul Victoriei nr. 1-3, de luni până joi, în intervalul orar 8:00-15:00, iar vineri între orele 8:00-12:00, cât şi pe adresa de e-mail venit.minim@sibiu.ro.
De asemenea, Primăria Municipiului Ploieşti, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, informează că depunerea formularelor pentru acordarea ajutoarelor se face începând cu data de 7 octombrie, pe adresa de e-mail aju@asscploiesti.ro sau la sediul Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din str. Văleni nr. 32.
La București, sectorul 6, cererile de acordare a ajutorului pentru încălzire se vor depune în perioada 19 octombrie 2020 - 20 noiembrie 2020.
Limitele de venituri pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire sunt: pentru lemne, gaze şi energie electrică - 750 de lei/membru de familie sau persoană singură; pentru energie termică - 786 lei/membru de familie, respectiv 1.082 lei/persoană singură. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă la cererea titularului - reprezentantul familiei sau, după caz, persoana singură care îndeplineşte condiţiile de acordare a ajutorului. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. Cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei va fi însoţită de acte doveditoare care atestă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităţi administrativ-teritoriale. Suma acordată ca ajutor pentru încălzire va fi diferită, în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, precum şi în funcţie de sistemul de încălzire utilizat.
(Cristina Zamfirescu)