Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Ajutor de adaptare în sectorul porcinelor

Ajutor de adaptare în sectorul porcinelor

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Mariana Bahcevan - 10 Decembrie 2016

Producătorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare excepțional în valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri naționale și europene, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. Sprijinul are scopul de a compensa pierderile înregistrate de producătorii de carne de porc, pe fondul contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere și ofertă. Jumătate din suma alocată finanțării acestui sprijin, respectiv 5,4 milioane de euro, provine din fonduri europene - Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pe anul 2016, iar jumătate, din fonduri naționale. Peste 50% din consumul de carne de porc în România este asigurat din importuri şi se ridică la 11 milioane de porci anual. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, ţara noastră avea la finele lunii mai 2016 aproximativ 4,6 milioane de porci.