Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Carne de cal în pasta de mici

Carne de cal în pasta de mici

Data: 03 Septembrie 2009

Două firme de prelucrare a cărnii au fost amendate cu câte o mie de lei de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, după ce în compoziţia pastei de mici pe care o comercializează a fost depistată carne de cal, transmite Mediafax. Directorul coordonator al DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat că a dispus verificarea tuturor agenţilor economici care produc, depozitează distribuie şi valorifică pastă de mici şi carne tocată, în vederea depistării în compoziţie a cărnii de cal. El a menţionat că din 21 de probe examinate în două a fost găsită carne de cal. Dulgheru a spus că în aceste cazuri carnea a fost confiscată, iar agenţii economici respectivi, unul din Botoşani şi celălalt din comuna suceveană Liteni, au fost amendaţi cu câte o mie de lei fiecare.