Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Date obligatorii pe etichetele produselor din carne

Date obligatorii pe etichetele produselor din carne

Un articol de: Mariana Bahcevan - 25 Feb 2017

Comercianţii de carne congelată vor fi obligaţi să ofere consumatorilor informaţii complete legate de asigurarea trasabilităţii (identificarea și urmărirea unui aliment) produselor de origine animală congelate, pentru evitarea potenţialelor riscuri pentru sănătatea publică, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). „Înscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animală congelat a indicaţiilor referitoare la data producţiei şi la data congelării reprezintă o etapă în realizarea şi asigurarea trasabilităţii alimentelor pe întreg lanţul alimentar (...) Acţiunea se adresează agenţilor economici care deţin unităţi de tranşare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine şi vizează obligativitatea înscrierii pe eticheta produsului a indicaţiilor cu privire la data producţiei şi la data congelării cărnii şi a peştelui neprocesat congelat”, se arată în comunicatul ANSVSA. În cazul cărnii congelate (de porc, pasăre, oaie, capră), a cărnii preparate congelate şi a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligaţia să pună la dispoziţia consumatorului informaţii privind data producţiei, dar și data congelării. În acest sens, inspectorii veterinari au demarat o acţiune de informare pentru conformarea operatorilor din industria alimentară cu privire la datele obligatorii care trebuie puse la dispoziţia consumatorului, în cazul comercializării produselor alimentare de origine animală congelate.