Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Europenii preferă cireşele româneşti

Europenii preferă cireşele româneşti

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Mariana Bahcevan - 25 Iunie 2016

România a asigurat anul trecut 7,7% din producţia de cireşe a Uniunii Europene (UE), ţara noastră fiind devansată de Polonia, Italia, Spania, Grecia şi Ungaria. O suprafaţă de teren de 2,347 milioane de hectare din UE a fost alocată, în 2015, pentru producţia de fructe, 6,2% în România, la care se adaugă o suprafaţă de 2,075 milioane de hectare alocată pentru producţia de legume, dintre care 7,3% din total în România, după cum se arată un raport publicat, miercuri, de Oficiul european de statistică (Eurostat). Deşi România cultivă fructe şi legume pe o suprafaţă de teren mai mare decât Germania, cantitatea recoltată este mai mică. Anul trecut, ţara noastră a avut o pondere de 3,6% din producţia UE de mere şi de 1,6% în cazul căpşunilor. Nici în cazul legumelor situaţia nu se schimbă. Țara noastră asigură doar câteva procente din producţia totală a Uniunii. Astfel, România a asigurat, anul trecut, 2,6% din producţia totală de roşii, 5,4% din producţia de castraveţi şi 2,3% din producţia de morcovi. Spania asigură necesarul majoritar de fructe în UE, în procent de 27,1%, iar Italia asigură producţia necesară de legume, 20,2%. Cele mai consumate fructe, anul trecut, au fost merele, aproape 25 de kilograme pe cap de locuitor în UE, iar în rândul legumelor, roşiile ocupă prima poziţie, cu 35 de kilograme consumate pe cap de locuitor.