Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Importurile de carne de pasăre, în creştere
România a importat 42.600 tone de carne de pasăre în primele patru luni din acest an, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2016, în timp ce exporturile au fost de 2,4 ori mai mici în aceeaşi perioadă, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare, informează Agerpres. Valoarea importurilor de carne de pasăre consemnată după primele patru luni din 2017 a depăşit 48,2 milioane de euro, în timp ce, în aceeaşi perioadă din 2016, a totalizat 47,5 milioane de euro pentru o cantitate de 40.200 tone de carne de pasăre aduse de pe pieţele intra şi extracomunitare.
Datele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) arată că un român consumă aproape 21 de kilograme de carne de pasăre pe an. Piaţa industriei avicole din România era estimată la circa 1,1 miliarde de euro la nivelul anului 2016, iar producţia autohtonă de carne de pasăre în viu realizată în sistem industrial se ridica la circa 435.000 de tone. România are în jur de 500 de ferme avicole autorizate sanitar-veterinar, care aparţin de 250 de societăţi membre ale UCPR.