Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Pâinea noastră e plină de aditivi

Pâinea noastră e plină de aditivi

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 18 Martie 2012

Reţeta tradiţională pentru obţinerea pâinii prevede ca alimentul să conţină apă, făină, drojdie şi sare. În realitate, pâinea abundă în E-uri, lucru constatat şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC). Medicii nutriţionişti ne recomandă să o mâncăm cu moderaţie, deoarece riscăm să avem probleme cu rinichii şi chiar să ne îmbolnăvim de cancer. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, spune că piaţa românească de panificaţie este invadată de E-uri, deoarece legea permite acest lucru. Nutriţioniştii spun că pe piaţa românească nu există vreun sortiment de pâine fără E-uri.