Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Peste un sfert dintre moldoveni, la limita sărăciei
Republica Moldova se remarcă tot mai mult ca o ţară a contrastelor, atât la nivel social, cât şi la nivel economic. "Potrivit datelor oficiale, la limita sărăciei trăiesc peste o pătrime din cetăţeni", menţionează Publika TV. Creşterea preţurilor este unul dintre motivele pentru care mulţi moldoveni renunţă la unele produse importante, cum ar fi carnea sau lactatele. Potrivit statisticilor oficiale, din 1990 până în 2009 consumul de carne pe cap de locuitor a scăzut cu aproximativ 50%. În comparaţie cu anul 1990, în 2009 consumul de produse lactate a scăzut cu 46 de procente, iar cel de fructe - cu 56 de procente. Consumul produselor de panificaţie pe cap de locuitor a scăzut, din 1990 până anul trecut, cu 30%.