Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidenţiale americane, continuarea războiului din Orientul Mijlociu sau Jocurile Olimpice de la Paris se numără printre evenimentele care, potrivit unei
Producătorii au ieftinit carnea, iar magazinele au scumpit-o
Producătorii din industria cărnii de porc spun că, deşi au ieftinit produsele cu 10%, în martie, pe raftul magazinelor aceleaşi produse sunt cu 15-20% mai scumpe. Specialiştii spun că acesta este unul dintre motivele pentru care vânzările de carne de porc au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii cinci ani, cu peste 30%. „În februarie, nivelul de vânzare e unul bun. În schimb, în martie căderea e foarte mare. Nu am avut o astfel de cădere în ultimii 5 ani. Şi asta pentru că preţurile la magazin au crescut foarte mult , deşi la producător au scăzut cu 10%“, a spus Stanca Tudor, director executiv al Patronatului Român al Cărnii de Porc. Potrivit Patronatului Român al Cărnii de Porc, comercianţii au scumpit carnea nejustificat cu 15-20 de procente. Specialiştii spun însă că nu doar preţurile prohibitive ale cărnii de porc au alungat clienţii. Postul Paştelui i-a ţinut departe de magazinele de carne pe mulţi români, alături de reducerea veniturilor multor salariaţi sau chiar trimiterea acestora în rândul şomerilor.