Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Reducerea TVA, soluţia pentru diminuarea preţurilor la alimente

Reducerea TVA, soluţia pentru diminuarea preţurilor la alimente

Data: 24 Septembrie 2009

Reducerea TVA la 5% pentru produsele de bază ar putea fi una dintre soluţiile de diminuare a preţurilor la alimente, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu. „Legea înaintată Parlamentului în urmă cu an privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază poate fi o soluţie pentru diminuarea preţurilor la alimente. Există însă atâtea reţineri şi agresivitate în sistem încât încearcă ei să mă convingă că paharul de pe raft cu un TVA de 5% este mai scump decât cel cu un TVA de 19%“, a spus Sârbu. Oficialul MAPDR a mai afirmat că, atunci când va exista un TVA redus la alimentele de bază, se va „albi“ piaţa, pentru că vor ieşi la suprafaţă cei mai mulţi comercianţi care lucrează la negru.