Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
România, a 8-a putere agricolă în UE
Producţia agricolă a Uniunii Europene a avut o valoare de 434,3 miliarde de euro în 2018, statele membre cu cea mai mare producţie agricolă totală fiind Franţa (77,2 miliarde de euro sau 18% din totalul UE), Italia (56,9 miliarde de euro sau 13%) şi Germania (52,7 miliarde de euro sau 12%), arată datele Eurostat. Locurile următoare sunt ocupate de Spania (52,2 miliarde de euro sau 12%), Marea Britanie (29,8 miliarde de euro sau 7%), Olanda (28,2 miliarde de euro sau 6%), Polonia (25 miliarde de euro sau 6%) şi România (18,6 miliarde de euro sau 4% din totalul UE).