Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Studiu comparativ privind consumul produselor de bază la noi

Studiu comparativ privind consumul produselor de bază la noi

Un articol de: Oana Nistor - 05 Iulie 2016

Față de anul 2014, anul trecut, în România, a crescut consumul mediu lunar de carne, în timp ce consumul de lapte a scăzut uşor. Astfel, un român a consumat lunar, în medie, 3,39 kg carne proaspătă, în creştere cu 0,14 kg/persoană, la care se adaugă preparatele din carne. „Consumul de carne şi preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din ţările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2015, de 3,39 kg/persoană, în creştere faţă de anul 2014 cu 0,14 kg/persoană. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,49 kg/persoană lunar, în creştere faţă de anul anterior cu 0,21 kg/persoană ­lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 53,9 kg/persoană”, ­informează INS, într-un comunicat ­citat de Agerpres. Gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai mare consum de carne (4,73 kg/per­soană lunar carne proaspătă şi respectiv 6,29 kg/persoană lunar carne proaspătă şi preparate din carne).
În ceea ce priveşte consumul de ­lapte, acesta a fost, în anul 2015, de 5,76 litri/persoană într-o lună, faţă de 5,79 litri/persoană în 2014. Consumul de brânzeturi şi smântână este mai ­ridicat la gospodăriile de pensionari (1,39 kg/persoană) şi mai scăzut la cele de şomeri (0,96 kg/persoană)”, precizează INS.