Aproape 150.000 de contribuabili au notificat intenţia de a beneficia de amnistia fiscală, majoritatea persoane fizice, potrivit datelor de săptămâna trecută ale Guvernului. Termenul de aplicare a amnistiei
Studiu comparativ privind consumul produselor de bază la noi
Față de anul 2014, anul trecut, în România, a crescut consumul mediu lunar de carne, în timp ce consumul de lapte a scăzut uşor. Astfel, un român a consumat lunar, în medie, 3,39 kg carne proaspătă, în creştere cu 0,14 kg/persoană, la care se adaugă preparatele din carne. „Consumul de carne şi preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din ţările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2015, de 3,39 kg/persoană, în creştere faţă de anul 2014 cu 0,14 kg/persoană. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,49 kg/persoană lunar, în creştere faţă de anul anterior cu 0,21 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 53,9 kg/persoană”, informează INS, într-un comunicat citat de Agerpres. Gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai mare consum de carne (4,73 kg/persoană lunar carne proaspătă şi respectiv 6,29 kg/persoană lunar carne proaspătă şi preparate din carne).
În ceea ce priveşte consumul de lapte, acesta a fost, în anul 2015, de 5,76 litri/persoană într-o lună, faţă de 5,79 litri/persoană în 2014. Consumul de brânzeturi şi smântână este mai ridicat la gospodăriile de pensionari (1,39 kg/persoană) şi mai scăzut la cele de şomeri (0,96 kg/persoană)”, precizează INS.