Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Un an istoric la producția de grâu
Producţia medie de grâu din acest an, de 4.836 kilograme la hectar, este o producţie istorică, fiind cu aproape o tonă mai mare decât cea de anul trecut, a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale. „România nu s-a mai întâlnit cu asemenea randament la unitatea pe suprafaţă, cu aproape o tonă peste producţia obţinută anul trecut. Şi calitatea este bună, cu indici de panificaţie, este un grâu care va intra în reţeaua de consum”, a adăugat Daea.
Producţia de grâu a crescut anul trecut cu 4% comparativ cu 2015, până la 8,28 milioane de tone, de asemenea, nivel-record pentru România, cu o medie de peste 4 tone la hectar. Depășirea pragului de patru tone de grâu la hectar a fost o premieră pentru România ultimilor 10 ani, în condițiile în care cele mai mari producții medii au fost obținute în 2015, respectiv 3,84 tone la hectar, în 2011 - 3,68 tone la hectar, în 2014 - 3,58 tone la hectar și în 2008 - 3,40 tone la hectar, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii.