Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Vacile pentru carne vor fi crescute şi în România

Vacile pentru carne vor fi crescute şi în România

Data: 03 August 2009

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale s-au întâlnit cu reprezentantul comercial al Ambasadei Franţei la Bucureşti, însoţit de o delegaţie de lucru, pentru implementarea rasei Limousine (vaci pentru carne) în România, se arată într-un comunicat al MAPDR.

În cadrul întâlnirii au fost discutate teme privind capacitatea de a acorda asistenţă tehnică pentru creşterea animalelor, pentru formarea profesională a fermierilor, dar şi furnizarea de input-uri necesare sectorului de creştere a animalelor.

Reprezentanţii francezi şi-au arătat disponibilitatea în vederea implementării rasei de carne Limousine în România, îmbunătăţirea şi consolidarea filierei rasei de carne din punct de vedere al calităţii şi trasabilităţii. Totodată, reprezentanţii permanenţi ai rasei din România au fost invitaţi să participe ca observatori la reuniunile grupului de lucru bovine.

În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că, în primul rând, este necesară realizarea strategiei sectoriale privind rasa de carne, apoi implementarea strategiei la nivel local şi la cel al organizaţiilor profesionale şi, în final, stabilirea modului de acţiune privind realizarea infrastructurii, găsirea de pieţe pentru materia primă, furnizarea de animale de rasă.

Partea franceză a evidenţiat capacitatea companiei pe care o reprezintă de a atrage proiecte şi fonduri europene, având în vederea experienţa pe care au dobândit-o din contractele derulate cu instituţiile celorlalte state, noi membre ale UE.