Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Actualitate socială Viermii de făină au devenit aliment în UE

Viermii de făină au devenit aliment în UE

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 18 Ian, 2021

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) ­a aprobat utilizarea ca aliment de uz uman a viermilor de făină, scrie Reuters. Larvele gândacu­lui „Tenebrio molitor”, denumit ­popular morar, vor putea fi folosite ca atare sau uscate, ca ingrediente pentru curry sau sub formă de făină. Sunt bogate în proteine, grăsimi şi fibre, apreciază chimistul Ermolaos Ververis, specialist la EFSA. Începând din 2018, EFSA a primit 156 de cereri pentru evaluarea unor „alimente noi”, de la unele derivate din alge până la o gamă largă de specii de insecte. (C. Z.)