Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
645 de posturi titularizabile în învăţământ
Înscrierile pentru examenul de titularizare pe post în învăţământul preuniversitar s-au încheiat, urmând ca pe data de 14 iulie să aibă loc proba scrisă. În Bucureşti, ca de altfel în toată ţara, concurenţa este foarte mare, cele mai multe catedre scoase la concurs neavând caracter permanent.
La titularizarea de anul acesta, în Bucureşti, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor concura pentru 645 de posturi titularizabile şi 2.918 netitularizabile, potrivit reprezentantului Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), Marian Banu. Pentru aceste posturi au fost făcute 4.366 de cereri şi au fost validate 3.335 care vor intra şi în concurs. La Limba şi literatura română există doar 7 posturi titularizabile, 102 netitularizabile şi 150 de candidaţi înscrişi, în timp ce la Matematică doar 2 posturi au caracter permanent, 37 au viabilitate un singur an şi 225 de candidaţi înscrişi, la Limba engleză 12 posturi titularizabile, 118 netitularizabile şi 243 de candidaţi înscrişi. Pentru Limba franceză vor fi scoase la concurs şase posturi titularizabile, 67 netitularizabile şi s-au înscris 119 candidaţi, în timp ce la Istorie, pentru cele 24 de posturi netitularizabile concurează 128 de candidaţi. 154 de candidaţi râvnesc la unul dintre cele trei posturi titularizabile de Geografie, în timp ce la Biologie 61 de profesori speră să ocupe unul din cele 25 de posturi netitularizabile. La disciplina Chimie se va scoate un post pentru titularizare, 15 netitularizabile şi 66 de înscrişi, la educatoare, cele mai multe posturi, 379 posturi titularizabile, 988 netitularizabile şi doar 403 înscrişi. Pentru învăţători vor fi scoase 27 de posturi titularizabile, 290 netitularizabile şi 311 de înscrişi. Potrivit metodologiei de desfăşurare a examenului de titularizare, în zilele de 9 şi 12 iulie se vor desfăşura probele practice/orale în profilul postului, în timp ce pe 14 iulie va avea loc examenul scris. Primele rezultate se vor afişa pe data de 16 iulie, urmând ca înregistrarea şi rezolvarea contestaţiilor să aibă loc în perioada 16-18 iulie. Repartizarea candidaţilor pe post se va face în şedinţă publică, în perioada 21-22 iulie, mai întâi cei care au obţinut cel puţin nota 7,00 (şapte), pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile.