Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Instruire în societatea cunoaşterii
Până în luna octombrie, Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS) derulează un program de instruire, la finele căruia cadrele didactice participante vor dobândi statutul de formator.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) lansează un proiect prin intermediul căruia vor fi instruiţi 3.000 de profesori formatori în toată ţara, urmărindu-se dezvoltarea capitalului uman din învăţământul preuniversitar, creşterea competitivităţii cadrelor didactice şi eficientizarea sistemului educaţional, informează un comunicat remis, joi, Agerpres. Potrivit MECTS, proiectul "Instruirea în societatea cunoaşterii" se va desfăşura până în luna octombrie 2011, iar cei 3.000 de profesori care vor participa la program vor obţine, la finalul instruirii, un certificat care atestă statutul de formator. Obiectivul proiectului este de încurajare a profesorilor pentru a-şi dezvolta competenţele profesionale şi de a oferi soluţii de optimizare a procesului didactic, dar şi de a promova integrarea noilor tehnologii în educaţie şi adaptarea sistemului de învăţământ românesc la noile cerinţe, contribuind în mod real la implementarea Strategiei europene de ocupare a forţei de muncă. Proiectul "Instruirea în societatea cunoaşterii" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Ministerul Educaţiei scoate la concurs pentru viitorul an şcolar aproape 70 de posturi de profesori, care să predea limba şi civilizaţia românească în Spania, Italia şi Belgia. Dacă în ţară profesorii sunt bugetarii cel mai prost plătiţi, în ţările din Uniunea Europeană aceştia pot câştiga chiar şi peste 2.000 de euro. Bani plătiţi tot de Ministerul Educaţiei, relatează Realitatea TV. Dar nu e obligatoriu să fie profesor. Orice absolvent care are studii superioare în domeniile umaniste şi un portofoliu stufos poate ajunge la interviul de angajare organizat de Institutul Limbii Române (ILR). Numai că au prioritate profesorii care au predat acest curs anii trecuţi. "Un profesor din România poate pleca, dar este o opţiune pur personală. Este un sistem total diferit de cel românesc, cu o singură condiţie: sa aibă acte de rezidenţă şi să cunoască limba ţării respective", spune Ionela Dabija, coordonator programe ILR . Pe lângă cursurile cu limbă română, profesorii îşi pot găsi şi alte joburi. "Aproape toţi au şi alt job. Este ca o completare a veniturilor", a mai spus Ionela Dabija. Ministerul Educaţiei aşteaptă dosarele de înscriere începând cu data de 2 august.