Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat - păzirea poruncilor) Luca 18, 18-27 În vremea aceea un dregător oarecare s-a apropiat de Iisus şi L-a întrebat, zicând: Bunule Învăţător, ce să fac ca să
„România a fost un mic miracol al cinematografiei“
România a fost un mic miracol în lumea cinematografiei, tinerii regizori români de azi demonstrând că pot face filme mari cu bani puţini, lipsa banilor fiind compensată cu o sporire a ideilor, a declarat preşedintele Academiei Europene de Film (AEF), prestigiosul regizor şi producător german Wim Wenders, la întâlnirea cu jurnaliştii de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
"Când am auzit, la Berlin, titlul "Eu, când vreau să fluier, fluier", am mers să-l văd", a spus regizorul german, invitatul special al celei de-a noua ediţii a TIFF, omagiat în secţiunea 3 X 3 şi laureat al Premiului pentru întreaga carieră, acordat unei personalităţi din cinematografia europeană. Wim Wenders s-a declarat încântat de TIFF. El a spus că ştie foarte bine creaţiile cineaştilor români contemporani, pe care le apreciază în mod aparte. Wenders a vorbit în termeni elogioşi despre filmele "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", în regia lui Cristian Mungiu - Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, în 2007, despre "Moartea domnului Lăzărescu", în regia lui Cristi Puiu, şi despre scurtmetrajul "Trafic", regizat de Cătălin Mitulescu - Palme dâOr la Cannes, în 2004, pentru scurtmetraj, şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", de Cătălin Mitulescu, la care Wenders a fost coproducător. Potrivit preşedintelui AEF, sunt trei tipuri de festivaluri de film: "la care trebuie să mergi, chiar dacă nu vrei acest lucru, la care ajungi să mergi, dar îţi dai seama că nu era nevoie şi cele unde mergi realizând că trebuia să fi venit mai demult şi unde trebuie să te întorci".