Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Studenţii politehnişti îşi prezintă ideile inovatoare la Cluj-Napoca
Ieri a început la Cluj-Napoca finala concursului "European BEST Engineering Competition" (EBEC), 104 studenţi de la universităţile tehnice din 15 ţări prezentându-şi proiectele la categoriile "Team Design" şi "Case Study".
Cei mai buni studenţi din domeniul tehnic ce provin de la universităţi de prestigiu din Europa, între care şi România, se reunesc în perioada 2-11 august, la Cluj-Napoca, pentru a-şi prezenta ideile inovatoare din inginerie, participanţilor revenindu-le şi sarcina de a transpune, în mod concret, principiile din teorie în practică. La finala "European BEST Engineering Competition", aflată la cea de-a doua ediţie, 104 competitori din universităţi tehnice din 15 ţări, grupaţi în 26 de echipe a câte patru studenţi, se vor întrece la categoriile "Team Design" şi "Case Study". Potrivit organizatorilor finalei, echipele vor primi sarcinile de concurs doar în momentul începerii competiţiei. Rezultatele obţinute vor fi prezentate şi testate în faţa publicului pe 10 august. Începând de astăzi, când vor afla şi temele de concurs, şi până pe data de 9 august, concurenţii vor avea un program de competiţie, lucrând câte 8 ore/zi la rezultatele finale ce vor fi prezentate pe data de 10 august. Finala de la Cluj-Napoca va fi transmisă prin livestreaming pentru cei interesaţi de desfăşurarea evenimentului. La competiţia naţională din România (RoBEC), care a avut loc la Iaşi, între 7 şi 10 iulie, celor 48 de participanţi provenind din şase centre universitare - Braşov, Bucureşti, Chişinău, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi li s-a cerut să rezolve în timp real o problemă a unei companii aeriene, în contextul dereglajelor produse de erupţia vulcanului din Islanda, echipa din Bucureşti clasându-se pentru finală la secţiunea "Case Study". De asemenea, concurenţii de la etapa naţională au avut de realizat vehicule amfibii care s-au întrecut la categoriile viteză, traseu şi luptă "sumo" echipa formată din studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca adjudecându-şi victoria la categoria "Team Design". În total, la probele organizate în universităţile tehnice, "Best Engineering Competition" a antrenat peste 5.000 de studenţi. Finaliştii reprezintă universităţi tehnice din Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ucraina. Evenimentul este organizat în colaborare cu mai multe organizaţii neguvernamentale, printre care United Nations Environment Programme (UNEP) şi Medecins Sans Frontieres (MSF), care vor propune teme de Team Design axate pe probleme sociale şi de mediu înconjurător. Companiile care iau parte la acest eveniment doresc să obţină soluţii inovatoare pentru afaceri. Prima finală a EBEC a fost organizată de Grupul BEST din Gent (Belgia), în august 2009, EBEC fiind recunoscut drept partener al Anului European al Creativităţii şi Inovaţiei. Prima ediţie a competiţiei a adus la start în jur de 2.300 de studenţi, la etapele locale din universităţi, iar pentru finala din Belgia s-au calificat 80 de studenţi din 51 de universităţi din 18 ţări de pe continent.