Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Şunca grasă şi ouăle ochiuri, un mic dejun foarte sănătos

Şunca grasă şi ouăle ochiuri, un mic dejun foarte sănătos

Data: 07 Aprilie 2010

Acesta este concluzia la care au ajuns cercetătorii Universităţii Alabama din Birmingham (SUA), în urma unui studiu publicat în revista "International Journal of Obesity". Studiul a examinat felul în care diverse tipuri de alimente influenţează declanşarea sindromului metabolic, în funcţie de momentul zilei în care sunt consumate. Cercetătorii americani de la UAB au descoperit astfel că animalele hrănite în laborator cu alimente cu un conţinut mare de grăsimi la micul dejun aveau profiluri metabolice sănătoase. În schimb, cele care au primit dimineaţa o dietă bogată în carbohidraţi şi au consumat hrană bogată în grăsimi la sfârşitul zilei au prezentat obezitate, intoleranţă la glucoză şi alte semne ale sindromului metabolic. Cercetătorii americani consideră că preparatele bogate în grăsimi, consumate dimineaţa, par să declanşeze de o manieră foarte eficientă metabolismul lipidelor şi influenţează totodată capacitatea organismului de a reacţiona faţă de celelalte tipuri de alimente consumate mai târziu în cursul zilei. "Oamenii au o dietă mixtă, iar studiul nostru, care a fost repetat de patru ori pe animale, pare să demonstreze că, dacă vrei să reacţionezi eficient la diversele tipuri de alimente pe care le mănânci în timpul zilei, atunci o masă bogată în grăsimi servită de dimineaţă este cea mai bună soluţie", a declarat Molly Bray, principalul autor al studiului.