La final de an, vă invităm la tradiţionalul nostru concurs de enigmistică ortodoxă, dotat cu premii şi felicitări. Vă propunem un careu de cuvinte încrucişate. Sănătate sufletească şi
Opt ani fără Dan Spătaru
Astăzi se împlinesc opt ani de la moartea lui Dan Spătaru, adevărată legendă a muzicii uşoare româneşti. Fiu al învăţătorilor Gherghina şi Aurel Spătaru, din Aliman, judeţul Constanţa, Dan Spătaru a fost în tinereţe îndrăgostit de fotbal, pe care l-a jucat la echipele "Progresul" şi "Ştiinţa Bucureşti", până când o hernie de disc l-a împiedicat să-şi formeze din fotbal o carieră.
Însă, cum de multe ori li se întâmplă oamenilor atinşi de graţia lui Dumnezeu, acest aparent rău s-a dovedit a fi chiar impulsul spre adevăratul destin al lui Dan Spătaru, muzica. S-a dăruit total muzicii încă din perioada studenţiei, când a început să cânte la Casa Studenţilor. Apoi a cunoscut-o pe compozitoarea Camelia Dăscălescu, cea care i-a şlefuit talentul prin lecţiile de muzică acordate, iar apoi întâlnirea cu Temistocle Popa avea să însemne fixarea definitivă a lui Dan Spătaru în constelaţia muzicii româneşti. Legenda s-a creat de la sine, vocea inconfundabilă a maestrului urmărindu-ne pe toţi cei care l-am auzit măcar o dată cântând "Ţărăncuţă, ţărăncuţă", "Nici o lacrimă", "Nu m-am gândit la despărţire", "Drumurile" şi atâtea alte piese nemuritoare. Lui Dan Spătaru îi aparţine recordul mondial la aplauzele primite - 16 minute şi 19 secunde, într-un concert desfăşurat în Cuba, în anul 1967, consemnat de Cartea Recordurilor şi încă nedoborât de alt artist.