Ziua de 10 ianuarie 2024 a fost termenul-limită de trimitere a scrisorilor sau a mesajelor de răspuns la concursul nostru tradiţional de la final de an. Şi anul acesta am primit scrisori din toate regiunile ţării,
Poșta literară
Mihaela Eremia:
„Tatăl meu este pensionar, credincios al Parohiei Costeasca din sectorul 1, București. Are peste 70 de ani și, așa cum poate, are grijă de mama mea care este paralizată. În timpul liber cochetează cu poezia. Citește de obicei «Ziarul Lumina» și mi-a mărturisit că ar vrea să scrie și el o poezie pentru acest ziar”. Stimată doamnă Eremia, ne bucurăm și vă mulțumim pentru fidelitatea dvs., am citit mesajele și poezia cu interes. Le dorim sănătate părinților dvs. Am ales să redăm aici două strofe din lunga poezie „Călătoria Maicii Domnului” scrisă de tatăl dvs., Dumitru Dumitru:
„Astăzi, Fecioara Maria Și-a-nceput călătoria,
Un loc curat să găsească,
Pe Pruncul Iisus să-L nască. (...)
Magii s-au întors în ţară
După ce se închinară
Cu metanii, până la pământ,
Slăvindu-L pe Pruncul Sfânt.”
Gheorghe Simon:
Felicitări pentru frumosul și elegantul dvs. volum de poeme „Teofania”, apărut la Editura Doxologia anul acesta!
Marin Bucur:
Din poezia „Prunc de mântuire” pe care ne-ați trimis-o reținem doar versurile: „Răsărit din stele,/ Vii inimii mele,/ Noul legământ/, Cerul pe pământ”.
Celelalte strofe par lucrate în fugă și au unele scăpări nedorite.
Luminița Cojoacă:
Am primit cele două cărți de poezie „Untdelemnul norocului” (Axxa, 2012) și „Setea de piatră” (Prier, 2017), mulțumim. Ați adresat cărțile și poemele redacției Vestitorul Ortodoxiei, dar vă răspundem aici, deoarece structura publicației amintite nu prevede spațiu pentru creațiile literare. Din cele trei poeme inedite nu s-a potrivit nici unul la tema noastră de aici.