Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Părintele Toni Rîndașu (1960-2019) - vrednic slujitor și mărturisitor al învățăturii lui Hristos
Am aflat cu multă întristare de trecerea din această viaţă, în seara zilei de luni, 28 octombrie 2019, a părintelui Toni Rîndașu, preot paroh la Parohia Scorțeni, Protoieria Câmpina.
Părintele Toni Rîndașu s-a născut în urmă cu numai 59 de ani, în comuna Telega, județul Prahova, în familia dreptcredincioșilor Gheorghe și Ecaterina Rîndașu. Încă din copilărie mergea des la biserică, fiind atras de sfintele slujbe. După frecventarea școlii primare și gimnaziale, a susținut, în anul 1978, examenul de admitere la Seminarul Teologic Ortodox din București, pe care l-a absolvit în promoția 1983.
După finalizarea studiilor teologice, s-a căsătorit cu domnișoara Cireșica-Adriana Moldoveanu, Dumnezeu binecuvântând familia lor cu doi fii: Robert-Laurențiu și Eduard-Dumitru.
În data de 16 februarie 1986 a fost hirotonit diacon, iar o săptămână mai târziu, preot, de către Înaltpreasfințitul Părinte Vasile Târgovișteanul, la vremea respectivă Episcop-vicar patriarhal.
În funcția de preot paroh la Parohia Coada Izvorului din Protoieria Câmpina, județul Prahova, a realizat o intensă activitate pastoral-misionară și edilitar-gospodărească, desfășurând lucrări de renovare a bisericii, care au fost încununate de resfințirea locașului de cult, în anul 1994. Cu această ocazie, în semn de apreciere a eforturilor depuse și lucrărilor realizate, i-a fost acordat rangul preoțesc de sachelar.
Datorită experienței pastorale acumulate în cei nouă ani de slujire preoțească, părintele Toni Rîndașu a fost transferat, în anul 1995, la Parohia Scorțeni, din cuprinsul aceleiași protoierii câmpinene, pe care a slujit-o cu multă râvnă și jertfelnicie, vreme de aproape un sfert de veac, până în momentul trecerii sale la cele veșnice. În această perioadă, părintele Toni Rîndașu a efectuat ample lucrări de restaurare a bisericii-monument istoric, aflată în incinta cimitirului din localitate, și s-a îngrijit de pictarea bisericii parohiale, precum și de multe alte lucrări de reparații și înfrumusețare a locașului de cult, printre care schimbarea învelitoarei și împrejmuirea curții bisericii.
În activitatea sa misionară, părintele Toni Rîndașu s-a îngrijit de viața duhovnicească a credincioșilor încredințați, față de care a manifestat grijă deosebită și mult tact pastoral. A fost apropiat de cei aflați în nevoi și suferințe, duhovnic înțelegător și ostenitor desăvârșit în slujba Domnului nostru Iisus Hristos și a aproapelui.
Totodată, s-a implicat în catehizarea tinerilor și în propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu, atât din amvonul bisericilor în care a slujit, cât și ca profesor de religie, în școlile din parohiile prahovene în care a păstorit.
Ca semn de recunoștință și apreciere pentru întreaga sa activitate pastoral-misionară și cultural-catehetică, anul acesta i-am acordat rangul de iconom stavrofor.
În aceste momente de grea încercare pentru familia sa și pentru credincioșii parohiilor Scorțeni și Coada Izvorului din Protoieria Câmpina, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Arhiereul Veșnic, să aşeze sufletul părintelui Toni Rîndașu în ceata drepților, în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.
Veșnica lui pomenire din neam în neam!
Cu părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată şi pentru toți cei îndurerați,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
Mesaj de condoleanțe transmis la slujba de înmormântare a părintelui Toni Rîndașu, săvârșită în biserica Parohiei Scorțeni, Protoieria Câmpina, județul Prahova, joi, 31 octombrie 2019.