Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop‑vicar patriarhal, s‑a aflat duminică, 22 decembrie 2024, în mijlocul credincioșilor parohiei bucureștene Udricani, unde a săvârșit Sfânta Liturghie.
Acțiune social-educativă la Tichilești
Miercuri, 9 august 2017, s-a desfășurat a 26-a ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate organizată de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din București. Evenimentul s-a adresat tinerilor aflați la Centrul de Detenţie pentru Minori și Tineri Brăila - Tichilești.
La acțiunea de la Tichilești a luat parte o echipă formată din 9 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, între care au fost: un medic stomatolog; un psiholog; un medic pentru diabet, nutriție și boli metabolice; un asistent medical care a prezentat câteva măsuri de prim ajutor. De asemenea, cu această ocazie, tinerii de la Tichilești au avut surpriza de a juca o partidă de fotbal cu 6 jucători ai echipei FC Urleasca din Brăila. Partida a fost condusă de un arbitru delegat de Asociația Județeană de Fotbal Brăila. Tinerii de la Centrul de detenţie Tichilești au primit de la voluntari produse de igienă, produse alimentare, cât și articole sportive: 30 de mingi de fotbal, 3 mingi de baschet, 2 mingi de volei, 30 de palete și mingi de tenis de masă, 30 de tricouri personalizate. Pe partea din față a tricourilor au fost inscripționate mesaje motivaționale. „Mulțumim tuturor voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pentru activitatea organizată la noi și, de asemenea, pentru produsele pe care le-au oferit minorilor și tinerilor noștri și sperăm să continuăm colaborarea”, a spus comisar-șef Adriana Brânzea, director adjunct Reintegrare Socială la Centrul de Detenție Brăila- Tichilești. O componentă importantă a acestei campanii au fost consilierea psihologică și încurajarea pe care tinerii de la Centrul de detenție Tichilești au primit-o. „«Viitorul este în mâinile tale!» Acesta este doar unul dintre mesajele pe care am încercat să le transmitem. Ca psiholog, am urmărit să le cresc nivelul de motivație pentru o viață fără infracțiuni, să-i ajut să conștientizeze că orice acțiune are consecințe și că educația este un bun personal pe care nu-l poate fura nimeni”, a spus psihologul Raluca Simion. În urma acestei acțiuni, numărul beneficiarilor Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate a ajuns la 5.700. „Aș dori să aduc mulțumiri Arhiepiscopiei Dunării de Jos, conducerii Centrului de Detenţie Brăila - Tichilești pentru sprijin, lui Băluță Fănel şi Luminiței Nuță pentru sprijinul financiar acordat și părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, inițiatorul și coordonatorul Campaniei de Prevenție şi Educație pentru Sănătate. Numărul total al beneficiarilor campaniei a ajuns la 5.700”, a spus Dănuț Prună, voluntar de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.