De marea sărbătoarea a Intrării în biserică a Maicii Domnului, joi, 21 noiembrie, Schitul „Vovidenia” al Mănăstirii Neamț și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,
Arhiepiscopia Dunării de Jos, la ceas aniversar
În 27 septembrie 2017 s-au împlinit opt ani de la ridicarea Eparhiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie și a chiriarhului ei la slujirea de Arhiepiscop. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, înconjurat de un numeros sobor de slujitori.
La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, sărbătoarea a început încă din ajun cu săvârşirea slujbei Privegherii. Evenimentul aniversar din 27 septembrie, zi de pomenire a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, a reunit în rugăciune clerici din Administraţia eparhială, de la protoierii, mănăstiri şi parohii împreună cu credincioși din întreaga eparhie. În cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Dunării de Jos a arătat că „în această zi de sărbătoare, Cel care ne-a întrunit mai întâi de toate la rugăciune este Domnul nostru Iisus Hristos, Care neîncetat dăruieşte şi cuvânt, şi taină, şi putere de a mulţumi pentru toate, căci Dumnezeiasca Liturghie este în lumea noastră de zi cu zi Taborul pe care ne invită Domnul Iisus Hristos pentru a vedea slava Sa şi a primi sfintele, cereştile, de viaţă făcătoarele şi înfricoşătoarele Sale Taine, care ne dau tărie şi putere de a ne dărui pe noi înşine şi unii pe alţii şi toată viaţa noastră lui Hristos”.
În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a evidenţiat faptul că „la pomenirea Sfântului Antim Ivireanul eparhia a primit o nouă treaptă în slujire, iar prin aceasta Sfântul Antim Ivireanul a devenit spiritual temelie, scară cerească şi putere duhovnicească pentru toţi cei care credem, ne întărim, ne rugăm şi mărturisim puterea lui Dumnezeu în slăbiciunile noastre omeneşti. Sfântul Antim este întru toate un stâlp de rezistenţă al puterii, atât în ceea ce priveşte viaţa duhovnicească, viaţa liturgică, viaţa misionară şi pastorală, cât mai ales viaţa culturală, care se hrăneşte din cultul Bisericii lui Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos”. După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de Te Deum, în semn de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Arhiepiscopiei Dunării de Jos în toți acești ani. A urmat o slujbă de pomenire pentru toţi ierarhii slujitori pe tronul arhieresc al Dunării de Jos, preoţii, ctitorii şi binefăcătorii Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi.
La momentele liturgice din catedrală au participat, pe lângă credincioşii de toate vârstele, numeroşi copii îmbrăcaţi în autenticul port tradiţional şi elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, mulţi dintre aceştia fiind împărtăşiţi cu Sfintele Taine. Festivitatea de ridicare a Episcopiei Dunării de Jos la rang de Arhiepiscopie a avut loc duminică, 27 septembrie 2009, în Catedrala Eparhială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Galați, la finalul Sfintei Liturghii oficiate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii noastre, înconjurat de un sobor de 22 de ierarhi români și străini.