Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului în mijlocul credincioșilor Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Oravița,
Colaborare a tinerilor pentru primirea pelerinilor
Membri din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) din Bucureşti, din Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români (LTCOR) şi din Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) s-au întrunit sâmbătă, 15 octombrie, într-o şedinţă consultativă, la Centrul de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din Bucureşti.
Întâlnirea consultativă a fost deschisă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care a subliniat necesitatea lucrării misionare a tinerilor printre cei de vârsta lor, care pot fi influenţaţi de grupări pseudoreligioase. „În cadrul întâlnirii tinerilor de la asociaţiile din Arhiepiscopia Bucureştilor au fost amintite anumite aspecte despre activitatea trecută, dar şi aspecte privind activităţile viitoare. Consider că este foarte important ca toţi aceşti tineri să fie într-o permanentă legătură cu Biserica, cu preoţii parohi, cu protoiereii şi să fie apropiaţi de viaţa liturgică a Bisericii, care îi poate inspira. De asemenea, este nevoie ca, periodic, membrii acestor organizaţii să aducă de la Facultatea de Teologie şi de la alte facultăţi alţi tineri care doresc şi care, mai ales, iubesc Biserica şi sunt aproape de ea prin educaţie, prin grija părinţilor şi printr-o chemare specială pe care o au de multă vreme. Prin prezenţa lor în ASCOR, LTCOR şi ASTO, tinerii pot face misiune alături de slujitorii Bisericii, într-o vreme în care este foarte multă nevoie de lucrare misionară, pe care oamenii şi Biserica o aşteaptă de la ei”, a explicat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
Această întâlnire consultativă a tinerilor a avut în discuţie şi participarea la buna organizare a hramului Catedralei Patriarhale. „Au fost trasate câteva aspecte privind activitatea de voluntariat la pelerinajul hramului Catedralei Patriarhale, precum cazarea pelerinilor, distribuirea ceaiului, mai ales pe timp de noapte, dar şi alte activităţi specifice asociaţiilor prezente la întâlnire, şi anume pregătirea acţiunilor filantropice de sărbători, nu atât în planul milosteniei trupeşti, cât mai ales în planul milosteniei sufleteşti, prin colinda strămoşească şi prin întărirea celor care sunt în suferinţă şi aflaţi în centre ale Bisericii”, a precizat pr. consilier David Pestroiu, de la Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul.
Întâlnirea a continuat cu soluţionarea aspectelor de organizare şi comunicare, respectiv cu organizarea unor activităţi comune celor trei asociaţii. „Dorim să găsim metode mai viabile de comunicare între aceste asociaţii, pentru a putea organiza noi proiecte şi activităţi, care să aibă impact şi care să ofere noilor membri răspunsuri la întrebările lor cu privire la scopul lor în viaţă şi la alte aspecte. De asemenea, am discutat despre «Marşul colindătorilor», un eveniment public la nivelul Capitalei, pe care-l dorim extins şi în alte oraşe, precum Ploieşti, dar şi despre posibilitatea ca în acest an să colindăm în toate centrele şi spitalele din Bucureşti”, a precizat Alexandru Costin, preşedinte ASCOR Bucureşti.